Αδικίες και αυθαιρεσίες στην προτεινόμενη λίστα των ΒΑΕ

Η ΓΣΕΕ είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε κάθε περικοπή και ανατροπή της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων που δε βασίζεται σε ιατρικά επιστημονικά δεδομένα αλλά γίνεται με στόχο την ικανοποίηση των εργοδοτών και των δανειστών.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να αυθαιρετεί με τον ατεκμηρίωτο αποχαρακτηρισμό επαγγελμάτων επειδή προβλέφθηκε στο μεσοπρόσθεσμο σχέδιο η μείωση κατά 10% των ΒΑΕ.

Η θέση μας είναι σαφής και αδιαπραγμάτευτη: Κανένας αποχαρακτηρισμός επαγγέλματος από τα ΒΑΕ χωρίς απόλυτο και επιστημονικό τεκμηριωμένο τρόπο.

Το πόρισμα της επιτροπής που παραδόθηκε σήμερα στον Υπουργό Εργασίας, έχει σημαντικές αδικίες και αυθαιρεσίες (μάγειροι, σερβιτόροι, καμαριέρες, κ.λπ) τις οποίες θ αναδείξουμε και θα αντιπαλέψουμε με κάθε τρόπο και μέσο ώστε η τελική λίστα των ΒΑΕ να ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες και στις απαιτήσεις των εργαζομένων.

Αυτό που επιθυμούν και διεκδικούν τα συνδικάτα είναι μια αγορά εργασίας η οποία θα διασφαλίζει την υγεία και την ακεραιότητα των εργαζομένων γι’ αυτό και η ΓΣΕΕ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις μεταξύ αυτών και τη δημιουργία επιτροπής επαγγελματικού κινδύνου.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα