37ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΣΕΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

6/3/19
37ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΣΕΕ

Το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα.
Την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019 και ώρα 19.00 το απόγευμα στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας θα γίνει εκδήλωση προς τιμή του 37ου Συνεδρίου και των 100 χρόνων της Συνομοσπονδίας ενώ οι εργασίες του Συνεδρίου θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 17 Μαρτίου.
Το 37ο Συνέδριο της Συνομοσπονδίας καλείται να συζητήσει και να αποφασίσει τη στρατηγική των Συνδικάτων για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους της χώρας, που έχουν σηκώσει στις πλάτες τους και συνεχίζουν να σηκώνουν, τα βάρη της οικονομικής κρίσης.
Η κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας, η καταστρατήγηση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων και γενικότερα η εφαρμογή μέτρων που καθιστούν τον κόσμο της μισθωτής εργασίας μόνιμο υποζύγιο της ελληνικής οικονομίας, οδηγούν στην επιτακτική ανάγκη πραγματοποίησης ενός Συνεδρίου ουσίας που θα δώσει απαντήσεις στο σήμερα και στο αύριο των εργαζομένων και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας.
Τα θέματα, οι εκτιμήσεις και οι προτάσεις θα συζητηθούν και θα συμπληρωθούν από τις τοποθετήσεις των παρατάξεων και των συνέδρων, ώστε οι αποφάσεις του 37ου Συνεδρίου να εκφράζουν τη βούληση, την επιθυμία και τις ανάγκες των εργαζομένων της χώρας.
Το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ διεξάγεται με τη συμμετοχή περίπου 400 συνέδρων, οι οποίοι καλύπτουν 146 δευτεροβάθμιες οργανώσεις ( Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα).
Στο Συνέδριο θα πραγματοποιηθούν απολογισμός και προγραμματισμός δράσης και θα εκλεγούν τα νέα όργανα (Διοικητικό Συμβούλιο, Εξελεγκτική Επιτροπή και Γενικό Συμβούλιο) της Συνομοσπονδίας.

                                                                                                         ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα