28 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα για την Υγιεία και Ασφάλεια στην Εργασία

Η ΓΣΕΕ χαιρετίζει την παγκόσμια ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην εργασία ως μια ημέρα ανάδειξης της σπουδαιότητας και της σημασίας της υγιεινής και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Την ώρα που οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με μια σφοδρή επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα, την ώρα που δίνουν τη μάχη για το μεροκάματο ,η αναγκαιότητα για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας καθώς και για την ίδρυση φορέα ασφάλισης επαγγελματικού κινδύνου είναι μεγαλύτερη όσο ποτέ άλλοτε.

Η εντατικοποίηση των ελέγχων επιβάλλεται με δεδομένο το γεγονός ότι τα εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα στην Ελλάδα παραμένουν σε υψηλό επίπεδο.
Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2012 σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΠΕ είχαμε συνολικά 1097εργατικά ατυχήματα ενώ 13 εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους.

Η ΓΣΕΕ σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της εργασίας θα προχωρήσει άμεσα στη διενέργεια μελέτης με αντικείμενο τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην υγεία των εργαζομένων αλλά και των ανέργων ξεκινώντας από τη Θράκη και την Κομοτηνή όπου παρατηρείται ένταση των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων και γενικότερα των προβλημάτων υγείας.
Επόμενος στόχος είναι στη συνέχεια να δημιουργηθεί ιατρείο υποστήριξης εργαζομένων πιλοτικά στην Κομοτηνή με τη συνεργασία ειδικών γιατρών εργασίας και ψυχολόγων.
Όλες τις μέρες του χρόνου, συνδικάτα, εργαζόμενοι και εμπλεκόμενοι φορείς οφείλουν να εντατικοποιήσουν την παρέμβαση και τη δράση τους ώστε να εξασφαλισθούν οι μέγιστες δυνατές συνθήκες πρόληψης και ασφάλειας στην εργασία γιατί η ανθρώπινη ζωή είναι ανεκτίμητη και υπεράνω των κερδών.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα