Προκλητικές και ασύδοτες συμπεριφορές εργοδοτών με την ευλογία των μνημονίων

Η ΓΣΕΕ καταδικάζει την απαράδεκτη τακτική και πρακτική εργοδοτών οι οποίοι καταγγέλλουν τις συλλογικές συμβάσεις πριν λήξουν, ζητώντας επαναδιαπραγμάτευση με δραματικές μειώσεις μισθών και όχι μόνο.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι η στάση των ξενοδόχων, οι οποίοι αφού κατήγγειλαν τη σύμβαση που λήγει στο τέλος του 2012 και παρά το γεγονός ότι ο κλάδος είναι κερδοφόρος, ζητούν στην ουσία να μπορούν να κάνουν ότι θέλουν και να πληρώνουν όσο θέλουν καταργώντας κάθε εργασιακό δικαίωμα.

Την τακτική της προκλητικά ευνοημένης κοινωνικής ομάδας των ξενοδόχων (πρωταθλητών στη μαύρη εργασία), ακολουθούν οι ιδιοκτήτες εστιατορίων και ζαχαρωδών και οι ιδιοκτήτες ΚΤΕΛ και φορτηγών.

Η ΓΣΕΕ συμπαρατάσσεται με τον αγώνα της Ομοσπονδίας Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων, οι οποίοι βρίσκονται σε σκληρές διαπραγματεύσεις με τους ξενοδόχους και στηρίζει τον αγώνα του συνόλου των εργαζομένων που δέχονται σφοδρή επίθεση από τους εργοδότες με την «ευλογία των Μνημονίων» και διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψει όσα με αγώνες έχουν κερδηθεί να θυσιαστούν στο βωμό του κέρδους και της απληστίας.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα