ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

16/12/19

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ

 

Η ΓΣΕΕ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό, οι οποίοι, αύριο Τρίτη 17/12/2019 από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10π.μ, πραγματοποιούν Στάση Εργασίας, αντιδρώντας στις μονομερείς μετακινήσεις συναδέλφων.

Μια τέτοια ενέργεια της Διοίκησης της ΣΤΑ.ΣΥ πυροδοτεί αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους και τα συνδικαλιστικά τους όργανα, αφού, αντί διαλόγου και συμφωνίας, τους οδηγεί σε αμυντική στάση και κινητοποιήσεις.

Τα αιτήματα των εργαζομένων είναι δίκαια διότι αγωνίζονται προς όφελος των κοινωνικού συνόλου, ενάντια στη μείωση του παραγόμενου συγκοινωνιακού έργου, αφού στις μετακινήσεις συναδέλφων δεν λαμβάνονται υπόψιν παράμετροι όπως η υποστελέχωση των υπηρεσιών και οι ανάγκες των ίδιων των εργαζομένων. Να μην βιαστούν λοιπόν ορισμένοι να μιλήσουν για άλλη μια «συντεχνιακή» κινητοποίηση.

Εν έτει 2019, συνιστά κοινωνική απαίτηση και ταυτόχρονα πολιτειακή υποχρέωση να γίνεται σεβαστό το κοινοτικό κεκτημένο. Οι διοικήσεις οργανισμών και επιχειρήσεων οφείλουν να προσεγγίζουν τις συζητήσεις και τα ζητήματα των εργασιακών σχέσεων μέσα από μια φιλοσοφία διαλόγου και συνεύρεσης κοινών συνισταμένων και όχι να λειτουργούν με μονομερείς επιβολές που οδηγούν σε αδιέξοδο κοινωνία και οικονομία. Από εμάς εξαρτάται να διασφαλίσουμε ότι, σύμφωνα με το πνεύμα που διέπει το θεμέλιο της δημοκρατίας, η κοινωνία και οι φορείς της μπορούν να συνεχίσουν να δρουν σε μια χώρα ενωμένη, δημοκρατική, αλληλέγγυα, ειρηνική, ευημερούσα και ικανή να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών της.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα