ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17.5.2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
17.5.2017

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Αντιδρώντας στις πολιτικές της τιμωρητικής λιτότητας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης τις οποίες συνεχίζει η κυβέρνηση με το 4ο μνημόνιο που ετοιμάζεται να ψηφίσει και να υλοποιήσει, χιλιάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέες και νέοι, μετείχαν στη σημερινή 24ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ που μαζί με την ΑΔΕΔΥ και Κοινωνικούς και Επιστημονικούς φορείς της χώρας, έδωσαν δυναμικό παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος, μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών.
Οι διαδηλωτές, μετά τις ομιλίες των συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων, πραγματοποίησαν μαζική πορεία στη βουλή, όπου αντιπροσωπεία επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας.
Κάποιοι για πολλοστή φορά επιχείρησαν να αμαυρώσουν τον αγώνα των εργαζομένων, προκαλώντας επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να περιορίσουν τη μαζικότητα και τη δυναμικότητα της συγκέντρωσης.
Την ίδια ώρα τη στήριξή του στον αγώνα των ελλήνων εργαζομένων και της ΓΣΕΕ, εξέφρασε και ο Γενικός Γραμματέας της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, ο οποίος απέστειλε και σχετική επιστολή στον πρωθυπουργό. Στην επιστολή του ο κύριος Βισεντίνι τονίζει την έντονη διαφωνία όλων των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων για τα μέτρα και τις πολιτικές που εφαρμόζονται στη χώρα μας, ενώ εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τις πρόσφατες δηλώσεις του Πρωθυπουργού στη Ρώμη, με τις οποίες απαξίωσε τον ρόλο των ελληνικών συνδικάτων.
Η ΓΣΕΕ συνεχίζοντας τον αγώνα της ώστε να μπει οριστικό τέλος στις μνημονιακές πολιτικές που κατέστρεψαν κοινωνία και οικονομία, θα πραγματοποιήσει αύριο Πέμπτη 18 Μαΐου και νέο Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 18:30 στο Σύνταγμα.
Όσο συνεχίζονται οι ίδιες βάρβαρες και καταστροφικές πολιτικές τόσο θα συνεχίζεται με κάθε μέσο και τρόπο ο αγώνας των εργαζομένων.

                                                                                        ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [46.00 KB]

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα