ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ: Το Εργατικό Κέντρο Ρόδου στο πλευρό των ξενοδοχοϋπαλλήλων στον αγώνα τους για τη διασφάλιση του ΕΦΑΠΑΞ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ

    Ρόδος 13/10/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Εργατικό Κέντρο Ρόδου στο πλευρό των ξενοδοχοϋπαλλήλων στον αγώνα τους

για τη διασφάλιση του ΕΦΑΠΑΞ

 

Στην Αθήνα βρέθηκε ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ρ Σάββας Χατζησάββας, ο οποίος συμμετείχε μαζί με τον Αντιπρόεδρο Θανάση Σταμούληκαι τον Αντιπρόεδρο του Σωματείου Ξεν/λων Ρόδου Αναστάσιο Ψαρομπά,στο δυναμικό Συλλαλητήριο και στον αποκλεισμό του Υπουργείου Εργασίας, που οργάνωσε η ΠΟΕΕ-ΥΤΕ, για να διαμαρτηρηθεί για την ουσιαστική δήμευση των αποθεματικών του ΕΦΑΠΑΞ των Ξεν/λων και την κατάργηση της 20ετίας στη χορήγησή του. Η συγκέντρωση ήταν μαζική και συμμετείχαν σ’ αυτήν ξενοδοχοϋπάλληλοι απ’ όλη τη χώρα.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Ε.Κ.Ρ συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο, στον οποίο έθεσαν προβλήματα, που αντιμετωπίζουν διάφοροι κλάδοι εργαζομένων στην περιοχή.

  • Τέθηκε το πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν οι αμειβόμενοι οδηγοί ΤΑΞΙ, οι οποίοι έχουν διαφορετικές προϋποθέσεις για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, επειδή οι επιχειρήσεις, στις οποίες εργάζονται δεν χαρακτηρίζονται ως εποχιακές, όπως συμβαίνει σε άλλους κλάδους εποχιακά εργαζομένων.Ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ρ κατέθεσε αναλυτικό υπόμνημα στον Υφυπουργό για το ζήτημα αυτό και ζήτησε την άμεση επίλυσή του.
  • Έθεσανεπίσης στον Υφυπουργό το ζήτημα, που αντιμετωπίζουν αρκετοί Οδηγοί Τουριστικών Λεωφορείων, οι οποίοι απασχολούνται σε τουριστικά γραφεία πανελλαδικής εμβέλειας, τα οποία δεν είναι εποχιακά λειτουργούσες επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα οι οδηγοί αυτοί να μην παίρνουν επίδομα ανεργίας. Η αντιπροσωπεία κατέθεσε σχετικό υπόμνημα του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Ρόδου.
  • Ζητήθηκε επίσης η μεσολάβηση του Υφυπουργού, για να εγκριθεί άμεσα ο κανονισμός εργασίας, που έχει καταθέσει η ΔΕΥΑΡ από το 2011 στο ΣΕΠΕ.
  • Ζητήθηκε επίσης να προβλεφθεί στο Νόμο, που ετοιμάζεται για τις συλλογικές συμβάσεις, η απαγόρευση σύστασης και λειτουργίας Ενώσεων Προσώπων στις εποχιακά λειτουργούσες επιχειρήσεις τουρισμού – επισιτισμού.
  • Τέλος έγινε αναλυτική συζήτηση για το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τα αποθεματικά του ΕΦΑΠΑΞ των ξενοδοχοϋπαλλήλων και την κατάργησητης χορήγησής του στην 20ετία, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.Τονίστηκε ότι χιλιάδες ξεν/λοι της Ρόδου έχουν καταβάλει και εξακολουθούν να καταβάλλουν τεράστια ποσά όλα αυτά τα χρόνια ως εισφορές, προσδοκώντας στη λήψη αυτού του ΕΦΑΠΑΞ, που αποτελεί τους κόπους μιας ζωής γι αυτούς.

Ο Υφυπουργός αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος, δεσμεύθηκε ότι θα αποδοθούν άμεσα τα εφάπαξ περίπου 4.000 ξεν/λων που εκκρεμούν, πριν την ψήφιση του Νόμου και υποσχέθηκε να επανεξετάσει το ζήτημα της χορήγησης του εφάπαξ στην 20ετία.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Ρ θα παρακολουθήσει τα αποτελέσματα της συνάντησης αυτής και αναλόγως θα τοποθετηθεί.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΡ

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα