Δήλωση Προέδρου ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κ.ΑλΤσίπρα

Με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Αλέξη Τσίπρα, βρεθήκαμε σύμφωνοι στο αποτέλεσμα που παράγουν οι μνημονιακές πολιτικές για τους εργαζόμενους, τους πολίτες και την κοινωνία ευρύτερα και στην στρατηγική επιλογή για ανάκτηση της εργασίας, από τα καταστροφικά αποτελέσματα αυτών των πολιτικών, δηλαδή η θεσμική κανονικότητα, κατώτερος μισθός, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, επίσης βρεθήκαμε σύμφωνοι.

Προτείναμε στον κο Τσίπρα, να εξετάσει το σχέδιο του Εργοδότη Ύστατης Καταφυγής που προωθεί παντού η ΓΣΕΕ προκειμένου να δοθεί μια πρώτη μεγάλη ανάσα σε εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους συμπολίτες μας, σε μια φάση που πρέπει να συμβάλουν στην οικονομία μας, προκειμένου μέσω της απασχόλησης να επέλθει ανάπτυξη και όχι να περιμένουμε, πότε θα έρθει η ανάπτυξη για να έρθει η απασχόληση.

Σε γενικές γραμμές συμφωνήσαμε, ότι τα συνδικάτα μπορούν να στηρίζουν μια πολιτική, η οποία είναι προς το συμφέρον των εργαζομένων, ανεξαρτήτως των κομματικών και πολιτικών επιλογών που έχουν τα μέλη των συνδικάτων».