Αποφάσεις Εκτελεστικής Επιτροπής ΓΣΕΕ

Συνεδρίασε σήμερα Τρίτη 19/1/2010 η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ και αφού συζήτησε αναλυτικά την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη χώρα μας, στην οικονομία, στα δικαιώματα των εργαζομένων (εργασιακά, ασφαλιστικά, οικονομικά) αποφάσισε τα εξής:

1)Την σύγκλιση την επόμενη εβδομάδα της Ολομέλειας της Διοίκησης της ΓΣΕΕ η οποία θα αποφασίσει:

– Την προκήρυξη 24ωρης ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ με πολιτικό και συνδικαλιστικό πλαίσιο των συνδικάτων και της κοινωνίας: την αντίσταση και αποτροπή των νεοσυντηρητικών-μονεταριστικών πολιτικών που προτείνονται στη χώρα μας σαν συνταγές εξόδου από την κρίση και που θα συνοψίζεται στο κεντρικό σύνθημα:

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ, είναι οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ και οι ΑΝΑΓΚΕΣ τους

– Η Ανεργία, η αύξηση των Απολύσεων, η αποβιομηχάνιση, η απουσία ακόμη και κρατικών επενδύσεων μέσα από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων της Κυβέρνησης για την Ανάπτυξη, σε συνδυασμό με τις προτεινόμενες από τις αγορές και τους συντηρητικούς κύκλους που ηγεμονεύουν στην Ε.Επιτροπή, συνταγές λιτότητας απορρίπτονται κατηγορηματικά από τους εργαζόμενους και την κοινωνία. Απαιτούμε ένα τελείως διαφορετικό μείγμα οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής, που θα σέβεται τον εργαζόμενο, τον άνθρωπο και τα δικαιώματα του.

2) Οι συζητήσεις στην Επιστημονική Επιτροπή για το Ασφαλιστικό και οι σκέψεις που κατατίθενται σε αυτή, σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν διαπραγμάτευση – διάλογο της ΓΣΕΕ με το Υπουργείο και την Κυβέρνηση.
Αυτό θα γίνει όταν η επιστημονική επιτροπή ολοκληρώσει το έργο της, το οποίο θα κριθεί, θα αξιολογηθεί και έτσι θα προσδιορισθεί η τελική θέση της Συνομοσπονδίας. Οι επιστημονικοί συνεργάτες της ΓΣΕΕ καταθέτουν τις απόψεις και θέσεις τους, χωρίς να δεσμεύουν τα όργανα Διοίκησης της ΓΣΕΕ.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα