Δήλωση του Προέδρου της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλου μετά τη συνεδρίαση της Ε. Επιτροπής της ΓΣΕΕ

Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία είναι στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων, είναι αυτό που καθορίζει τη δράση μας. Μετά την έγκριση του προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης από την ευρωπαϊκή επιτροπή και με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ελληνική Οικονομία, πιστεύω ότι δημιουργείται ένα πεδίο στο οποίο οι απαιτήσεις και η κυριαρχία των αγορών και των διάφορων διεθνών οίκων δημιουργούν ασφυκτική κατάσταση στις Ελληνικές οικογένειες. Και κυρίως στις εργατικές οικογένειες, στους μη έχοντες και μη κατέχοντες. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση οι συνδικαλιστικές οργανώσεις με επικεφαλής της ΓΣΕΕ, οφείλουν να αντιδράσουν και θα αντιδράσουν. Θα κινηθούμε λοιπόν στο επόμενο διάστημα σε κατεύθυνση πραγματοποίησης Γενικής Απεργίας με έντονα πολιτικά και διεκδικητικά χαρακτηριστικά θέτοντας τις κεντρικές απαιτήσεις των εργαζομένων, όπως αυτές θα διαμορφωθούν και μετά την πρώτη συνάντηση με τις εργοδοτικές οργανώσεις για τη σύναψη της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Το μήνυμα που θέλουμε να εκπέμψουμε με μια μεγάλη Γενική Απεργία είναι ότι « εκτός από τις αγορές υπάρχουν κοινωνίες, υπάρχουν οι άνθρωποι οι οποίοι πρέπει να τύχουν προστασίας, ιδιαίτερα όταν η ανεργία χτυπάει την πόρτα κάθε ελληνικής οικογένειας και ταυτόχρονα ένα ισχυρό μήνυμα και προς τους εργοδότες να σταματήσουν τα κροκοδείλια δάκρυα, να ενισχύσουν μέσω των διαπραγματεύσεων το εισόδημα των εργαζομένων » και βεβαίως να κάνουν επενδύσεις γιατί το μεγάλο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας δεν είναι μόνο το δημοσιονομικό το συνθέτει και η παραγωγική κατάρρευση η οποία έχει οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία.

Στο θέμα του Ασφαλιστικού υπάρχει μια επιστημονική επιτροπή η οποία συζητά τα θέματα του Ασφαλιστικού. Στην επιτροπή αυτή δεν συμμετέχει ούτε η ΠΑΣΚΕ, ούτε η ΔΑΚΕ, ούτε η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ούτε κανένας άλλος παρά δυο επιστήμονες εξουσιοδοτημένοι να θέσουν τις επιστημονικές παρατηρήσεις και θέσεις και που αποτελούν διαχρονικά τις θέσεις της ΓΣΕΕ. Η απόφαση αυτή έχει ληφθεί από τη Διοίκηση της ΓΣΕΕ. Με απόφαση της μπορεί να ανακληθούν ή όχι. Όπως προ-είπα είναι εξουσιοδοτημένοι από την πλευρά της Συνομοσπονδίας και θέτουν ζητήματα που έχουμε προβάλει κατά καιρούς αλλά σε καμία περίπτωση δεν δεσμεύουν τη ΓΣΕΕ στον πολιτικό διάλογο που πρέπει να ακολουθήσει όταν αναληφθεί πολιτική πρωτοβουλία από την κυβέρνηση. Τη ΓΣΕΕ δεσμεύουν μόνο οι αποφάσεις και τα όργανα διοίκησης της.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα