Δυο νέα τραγικά θανατηφόρα εργατικά δυστυχήματα σε δίκτυο αποχέτευσης

Η ΓΣΕΕ εκφράζει την έντονη αγανάκτηση και οργή της για τα δύο νέα θύματα εργαζόμενους, σήμερα Δευτέρα 14/9 σε εργολαβικό συνεργείο του Δήμου Κηφισιάς, για τις εργασίες αποχέτευσης.
Από 1/1/2008 έως σήμερα ο αριθμός των θανατηφόρων εργατικών δυστυχημάτων ξεπερνά κάθε αρνητικό ρεκόρ φθάνοντας τα 200.
Σήμερα δύο νέοι άνθρωποι έχασαν αδικαιολόγητα τη ζωή τους από τις εγκληματικές παραλείψεις των στοιχειωδών μέτρων προστασίας και ελέγχων στα φρεάτια της ΕΥΔΑΠ, πριν την κάθοδο σε αυτά, όπως επιβάλλουν οι κανονισμοί και οι οδηγίες γι’ αυτές τις εργασίες.
Η διάλυση των υπηρεσιών υγιεινής και ασφάλειας καθώς και των επιθεωρήσεων εργασίας και των τεχνικών ασφαλείας είναι συνειδητή κυβερνητική επιλογή, η οποία έχει επιτρέψει στους εργολάβους – επιχειρηματίες- να λειτουργούν ασύδοτα με μοναδικό κριτήριο την μεγιστοποίηση του κέρδους , περιφρονώντας τη ζωή των Ελλήνων και Μεταναστών εργαζομένων τους οποίους εκμεταλλεύονται αδίστακτα χωρίς όρους και μέτρα προστασίας.
Τα συνδικάτα είναι αποφασισμένα να παρέμβουν άμεσα, αποφασιστικά και δυναμικά, για να ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ αυτή τη κατάσταση που περιφρονεί βάναυσα την αξία της ανθρώπινης ζωής και να επιβάλλουν κανόνες, ελέγχους , αρχές αλλά και την απόλυτη προστασία της εργασίας των εργαζομένων Ελλήνων και Μεταναστών.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα