ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΣΕΕ

25/1/2007

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΓΣΕΕ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ κ. Α. ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 25/1/07 συνάντηση του Προεδρείου της ΓΣΕΕ με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Α. Παπαληγούρα.

Στη συνάντηση συζητήθηκε κυρίως το θέμα της αναμόρφωσης του σχεδίου νόμου για τον πτωχευτικό κώδικα καθώς και άλλα ζητήματα που αφορούν τις δικαστικές διεκδικήσεις των εργαζομένων. Επισημάνθηκε η μεγάλη καθυστέρηση των δικαστηρίων σε υποθέσεις εργατικών διεκδικήσεων, εργατικών ατυχημάτων και παράνομων απολύσεων εργαζομένων, ιδιαίτερα μετά την εγκύκλιο του κ. Κεδίκογλου, η δυσμενέστερη αντιμετώπιση των ασφαλιστικών μέτρων των συμβασιούχων και των εργαζομένων.

Όσον αφορά το πτωχευτικό δίκαιο και τα δικαιώματα των εργαζομένων, δηλώθηκε από την πλευρά του κ. Υπουργού Δικαιοσύνης ότι οι προτάσεις και οι παρατηρήσεις της ΓΣΕΕ είναι εύλογες και σωστές για αυτό τις κάνει αποδεκτές. Στο τελικό σχέδιο που θα ολοκληρωθεί περίπου σε ένα μήνα θα συμπεριλαμβάνονται και οι προτάσεις της ΓΣΕΕ.

Τέλος επισημάνθηκε ότι είναι απαραίτητο να συνεχισθούν οι συναντήσεις και με το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας για την εφαρμογή αλλά και την βελτίωση της εργατικής νομοθεσίας που αφορά δικαιολογημένα δικαστικά αιτήματα εργαζομένων.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Σχετικό κείμενο