ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΣΕΕ

19/1/2007

ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΝΤΟΠΟΡΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Η ΓΣΕΕ εκφράζει την πλήρη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στον αγώνα και στα αιτήματα των Ναυτεργατών και της ΠΝΟ, ειδικότερα σ’ ένα εργασιακό χώρο που συνεχίζει να βρίσκεται σε επιστράτευση και απαγόρευση των συνδικαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων τους.

Αποτελεί πρόκληση και πρωτοφανή μεθόδευση εξυπηρέτησης των πιο ακραίων εφοπλιστικών απαιτήσεων η μείωση των θέσεων εργασίας κατά 40% των ελληνικών πληρωμάτων των ποντοπόρων πλοίων. Απόφαση που διογκώνει την τεράστια ανεργία του κλάδου αλλά βυθίζει και το ΝΑΤ στη χρεοκοπία, προς όφελος των υπερκερδών των εφοπλιστών.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση αυτής της απαράδεκτης απόφασης αφελληνισμού της ναυτιλίας μας, αλλά και την ανάκληση της αντισυνταγματικής απόφασης της επιστράτευσης των Ελλήνων Ναυτεργατών.

Σε διαφορετική περίπτωση η ΓΣΕΕ με απόφασή της θα καλύψει νομικά τις απεργιακές κινητοποιήσεις που θα εξαγγείλει η ΠΝΟ συμπαρατασσόμενη πλήρως με τον αγώνα και τα αιτήματά της.

ΚοινοποιήστεShare on Facebook
Tweet about this on Twitter