ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΣΕΕ

1/2/2007

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2007 η συνάντηση του Προεδρείου της ΓΣΕΕ με τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη. Η συνάντηση έγινε μετά από πρόσκληση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών και συζητήθηκε το θέμα συγκρότησης της εθνικής επιτροπής για την φοροδιαφυγή.

Η ΓΣΕΕ επεσήμανε προς τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών τις έντονες φορολογικές αδικίες και επιβαρύνσεις κατά των εργαζομένων και συνταξιούχων. Ειδικότερα τονίστηκε ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις είναι αυτές που ευνοούν την φοροαποφυγή των οικονομικά ισχυρών, των εχόντων και κατεχόντων. Επισημάνθηκε ότι η λαθρεμπορία καυσίμων, η δράση των offsοre εταιρειών και η εξαγωγή κεφαλαίων και κερδών είναι από τις κύριες αιτίες της φοροαποφυγής και φοροκλοπής και αυτά είναι θέματα πολιτικής βούλησης.

Σε κάθε περίπτωση δηλώθηκε ότι η θέση της Συνομοσπονδίας όσον αφορά την υπό σύσταση Εθνική Επιτροπή για την πάταξη της φοροδιαφυγής, θα καθορισθεί:
Α) Από το ρόλο, τη θεματολογία και την αναγκαία πολιτική βούληση υλοποίησης των μέτρων και προτάσεων της επιτροπής.
Β) Από τον προκαθορισμένο τρόπο κατανομής της εισπραττόμενης φορολογικής ύλης και κυρίως την ενίσχυση της ασφαλιστικής και κοινωνικής πολιτικής για την αντιμετώπιση της φτώχειας.

Σε κάθε περίπτωση η θέση μας για την συμμετοχή ή όχι στην επιτροπή θα καθορισθεί με απόφαση της Διοίκησης της ΓΣΕΕ λαμβάνοντας υπόψη όλα τα ανωτέρω αλλά και την πραγματική πολιτική βούληση για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

ΚοινοποιήστεShare on Facebook
Tweet about this on Twitter