Κατάληψη των γραφείων της ΓΣΕΕ από ομάδα νέων

Η ομάδα των νέων, οι οποίοι κατέλαβαν τα Γραφεία της ΓΣΕΕ,θέτει ως αιτήματα την αποφυλάκιση των συλληφθέντων, την μη δίωξη τους, την αυτοοργάνωση των εργατών και τη Γενική Απεργία.

Θα έπρεπε να γνωρίζουν – και αναλόγως να πράξουν – ότι η ΓΣΕΕ αποτελεί κοινωνικό θεσμό του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος και δεν ασκεί, ούτε εκτελεστική, ούτε δικαστική εξουσία για να ικανοποιήσει τέτοια αιτήματα.

Η ΓΣΕΕ και τα συνδικάτα θέτουν στη πρώτη γραμμή τα αιτήματα των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων ενάντια στον αυταρχισμό και τη κρατική καταστολή.

Αντί να επιλέξουν τους δύσκολους «στόχους» της εξουσίας, που είναι υπεύθυνη για τα προβλήματα και την επίλυση των αιτημάτων τους, επιλέγουν τους εύκολους στόχους, όπως τα κτίρια των συνδικάτων για εντυπωσιασμό και επικοινωνιακή διαχείριση «στην οθόνη και τα παράθυρα» της TV.

Την αυτοοργάνωση σε όποιες μορφές επιθυμούν οι υπογράφοντες ως «εξεγερμένοι εργάτες» δεν τους την αρνείται κανείς. Τους αρνούμεθα, όμως να διαχωρίζουν με επιθετικούς προσδιορισμούς τους εργαζόμενους. Αρνούμεθα σε μερικούς δεκάδες να εμφανίζονται ως συνείδηση εκατοντάδων χιλιάδων εργατών. Να προτάσσουν αυτή την ιδιότυπη μορφή εξαναγκασμού. Γι’ αυτό και δεν θα τους ακολουθήσουμε σε βιαιότητες που αντικειμενικά αλλάζουν την ημερήσια διάταξη των κοινωνικών αγώνων.

Δε δικαιούνται ταυτόχρονα να υπονομεύουν την δημοκρατική δομή του συνδικαλιστικού κινήματος, τις Γενικές Συνελεύσεις των σωματείων, όπου με δημοκρατικές διαδικασίες λαμβάνονται οι αποφάσεις, και την με απλή αναλογική εκλεγμένα όργανα διοίκησης των συνδικάτων. Η υπονόμευση και απαξίωση των συνδικάτων αποτελεί ομολογημένο στόχο των εξουσιών.

Δε συμφωνούν μαζί μας. Δικαίωμά τους. Αν επιθυμούν μπορούν να εργαστούν για να αλλάξουν, με τις ισχύουσες δημοκρατικές διαδικασίες τους συσχετισμούς.Μέχρι τότε ας μας επιτρέψουν ν’ αποφασίζουμε εμείς για το πώς και πότε το οργανωμένο Σ.Κ. να κινητοποιείται.

Ας αφήσουν λοιπόν το κτήριο της ΓΣΕΕ προκειμένου να εργαστούμε και για το αυριανό Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο και για το συλλαλητήριο , που η ΓΣΕΕ αποφάσισε να πραγματοποιήσει την Παρασκευή 19/12/2008 και ώρα 3μ.μ. έξω από τη Βουλή, ως διαμαρτυρία για το άδικο και αντικοινωνικό προϋπολογισμό.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

 

Υ.Γ. Προειδοποιήσαμε τους «εξεγερμένους εργάτες» ότι για τη συγκέντρωση που προγραμματίζουν για τις 6 μ.μ. σήμερα στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ έχουν απόλυτη ευθύνη για τον εξοπλισμό και για το ιστορικό νεοκλασικό-παλαιό κτίριο που σηματοδοτεί και την ευαισθησία και την αγωνιστική ενότητα του ελληνικού συνδικαλιστικού κινήματος. 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα