Πανευρωπαϊκή Κινητοποίηση των Συνδικάτων

Πραγματοποιήθηκε προχθές 16/12/08 μαζικό και αγωνιστικό πανευρωπαϊκό Συλλαλητήριο στο Στρασβούργο, στο οποίο συμμετείχε αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ και την ελληνικών Συνδικάτων.

Χθες 17/12/08 έγινε συζήτηση και ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο στο οποίο ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ η πρόταση της Ευρωπαϊκής επιτροπής και του Συμβουλίου Υπουργών για διεύρυνση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας έως τις 65 ώρες την εβδομάδα.

Η ψήφιση των τροπολογιών από το Ευρωκοινοβούλιο που ανέτρεψαν το «σκληρό πυρήνα» των προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποτελεί ένα εξαιρετικά θετικό γεγονός. Όμως δεν επιτρέπονται εφησυχασμοί. Οι κίνδυνοι για κατάργηση των συλλογικών ρυθμίσεων για το χρόνο εργασίας, ο χωρισμός του χρόνου σε ενεργό και ανενεργό, η διεύρυνση του χρόνου αναφοράς, είναι διαρκώς υπαρκτοί.

Ότι θετικό συντελέστηκε, αποτελεί μια σημαντική νίκη του Συνδικαλιστικού Κινήματος που επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά, ότι τα ενιαία, μεγάλα και σοβαρά προβλήματα, αντιπαλεύονται και ανατρέπονται, με τον ΕΝΩΤΙΚΟ και ΕΝΙΑΙΟ αγώνα των εργαζομένων.

Η ΓΣΕΕ και τα ελληνικά Συνδικάτα, θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τους κοινούς – ενωτικούς και αποφασιστικούς αγώνες για να αποκρούσουν τις αντεργατικές και νεοφιλελεύθερες ευρωπαϊκές πολιτικές.

ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΔΥΝΑΜΗ
ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ Η ΝΙΚΗ

Γραμματεία Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα