ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΣΕΕ

30/1/2007

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΗ «ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΣΗ» ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ

 

Έστω και καθυστερημένα, η Κυβέρνηση, δια του Υπουργού Δ.Διοίκησης κ.Παυλόπουλου, ανακοινώνει ότι θα εναρμονίσει με το Σύνταγμα (αρχικές διατάξεις του 1975 αλλά και όσες προέκυψαν από την αναθεώρηση του 2001) το νομοθετικό πλαίσιο για την «επίταξη προσωπικών υπηρεσιών».

Για τη ΓΣΕΕ η αντιστοίχηση με το Σύνταγμα πρέπει να γίνει με σαφήνεια και με πλήρη κατάργηση του Π.Δ. 17/1974, το οποίο καταχρηστικά χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να καμφθούν – δια της πολιτικής επιστράτευσης – οι κοινωνικοί αγώνες.

Το πνεύμα του συνταγματικού νομοθέτη, αλλά και οι διεθνείς συμβάσεις, δεν επιδέχονται «προκρούστεια» λογική για την εξυπηρέτηση πολιτικών και αντεργατικών σκοπιμοτήτων.

Αν πραγματικά η Κυβέρνηση θέλει να είναι συνεπής και χρήσιμη, αντί να κάνει εξαγγελίες, πρέπει να δώσει αμέσως «δείγμα γραφής» αίροντας ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ την πολιτική επιστράτευση των Ναυτικών μας, η οποία έκλεισε έναν ολόκληρο χρόνο από την κήρυξή της!!

Την ώρα που με απαράδεκτες μεθοδεύσεις αλλάζει η οργανική σύνθεση των πληρωμάτων των πλοίων και οι ναυτικοί μας ωθούνται στην ανεργία, είναι απαράδεκτη οποιαδήποτε φιλολογία αν δεν συνοδεύεται από άμεση ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΚοινοποιήστεShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print