Ψίχουλα Κοινωνικής Ελεημοσύνης

H ΓΣΕΕ εκφράζει την πλήρη απογοήτευσή της από τις «παροχές» κοινωνικής ελεημοσύνης του κ.Πρωθυπουργού προς τους ανέργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους φτωχούς και εξαθλιωμένους συμπολίτες μας, θύματα της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Η ΓΣΕΕ με επιστολή της από τις 3/6/08 προς τον κ.Πρωθυπουργό, ζητούσε διεκδικούσε και συνεχίζει να διεκδικεί:

1. Ουσιαστικές και πραγματικές αυξήσεις μισθών, ημερομισθίων, συντάξεων και επιδόματος ανεργίας στο 80% του μισθού του εργαζόμενου.

2. Έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση τουλάχιστον 1000 ευρώ για κάθε νοικοκυριό που το εισόδημά του είναι κάτω από το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ.

3. Επίδομα θέρμανσης 800 ευρώ για τους εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους που το εισόδημά τους δεν ξεπερνά το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ και 400 ευρώ για τις κατηγορίες εισοδημάτων από 12.000 έως 15.000 ευρώ.

4. Πάγωμα ή και μείωση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για όσο διάστημα διαρκεί η οικονομική κρίση.

5. Αύξηση των δημοσίων επενδύσεων για να αυξηθεί η απασχόληση και να μειωθεί πραγματικά και ουσιαστικά η ανεργία.

6. Πάταξη της Ακρίβειας και της Αισχροκέρδειας στην αγορά, για να προστατευθεί η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων.

Τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις αυτές της ΓΣΕΕ είναι σήμερα πολύ περισσότερο αναγκαίες και απαραίτητες που οι οικονομικές συνθήκες διαβίωσης των εργαζομένων ,των συνταξιούχων και των ανέργων έχουν επιδεινωθεί δραματικά, αλλά και το φάσμα της ανεργίας και των απολύσεων είναι προ των πυλών με πρόφαση και δικαιολογία την επερχόμενη οικονομική κρίση.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα