Παράνομες απολύσεις στη SIEMENS

Η ΓΣΕΕ εκφράζει την έντονη αντίρρηση της, στην απόφαση της SIEMENS να προχωρήσει άμεσα στην απόλυση 150 εργαζομένων και των υπόλοιπων 100 έως τα τέλη Απριλίου, κλείνοντας έτσι το εργοστάσιο.

Η προκλητικότατη αυτή απόφαση πρέπει να ανακληθεί άμεσα με πρωτοβουλίες και μέτρα που μπορεί και πρέπει να πάρει η Ελληνική Κυβέρνηση (όπως εξάλλου έγινε και σε άλλες χώρες όπου η SIEMENS επιχείρησε να κλείσει τα εργοστάσια της).

Πολύ περισσότερο γιατί η SIEMENS λειτουργεί 44 χρόνια, με κερδοφορία, με έντονο εξαγωγικό προσανατολισμό, με προϊόντα έντασης τεχνολογίας και με ένα μεγάλο κύκλο παράπλευρων βιοτεχνιών και απασχόλησης εκατοντάδων εργαζομένων.

Καλούμε την κεντρική διοίκηση της εταιρίας να ανακαλέσει αυτήν την απαράδεκτη απόφαση. Όπως και την Κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες και να επιβάλει τη συνέχιση λειτουργίας της επιχείρησης που αποτελεί τον μεγάλο προμηθευτή των δημόσιων επιχειρήσεων. Σε διαφορετική περίπτωση οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις και τις αντιδράσεις τους με κάθε μέσο και τρόπο, ώστε να μην επιτρέψουν στις πολυεθνικές να κάνουν τέτοιου είδους παιχνίδια, σε βάρος των εργαζομένων και της ελληνικής οικονομίας ανενόχλητοι και ενισχυμένοι.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα