Αποφάσεις σε αιτήματα αιχμής έλαβε σήμερα η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ

Συνεδρίασε σήμερα Δευτέρα 22/9/08 η ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ και συζήτησε τα προβλήματα άμεσης προτεραιότητας για τους εργαζόμενους όπως προσδιορίζονται αυτή την περίοδο:

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΑΙΧΜΗΣ

  • Προϋπολογισμός – Φορολογικό – Ακρίβεια – Λιτότητα
  • Ασφαλιστικό – ΒΑΕ- Ενοποιήσεις.
  • Αποβιομηχάνιση – Ιδιωτικοποιήσεις (ΟΑ, ΟΣΕ, ΛΙΜΑΝΙΑ, ΟΤΕ, ΒΙΑΜΥΛ, ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ, SIEMENS, IDEAL STANDARD, κ.λπ.).
  • Ανεργία – Απολύσεις – Κοινωνικός Αποκλεισμός
  • Εισοδηματική Ενίσχυση – Επίδομα Θέρμανσης- Χαμηλόμισθων- Χαμηλοσυνταξιούχων.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ- ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

1. Εξουσιοδότηση της Εκτελεστικής Επιτροπής για προκήρυξη ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ, στο αμέσως επόμενο διάστημα.

2. Συντονισμός των απεργιών, με άλλους κοινωνικούς φορείς (ΤΕΕ, ΔΣΑ, ΠΙΣ, κ.λ) που πλήττονται το ίδιο σκληρά από τις ασκούμενες πολιτικές (Αντιασφαλιστικός Νόμος οικονομική και φορολογική πολιτική).

3. Συντονισμό και στήριξη των απεργιακών κινητοποιήσεων των κλάδων και ομοσπονδιών που αντιμετωπίζουν τη θύελλα των ιδιωτικοποιήσεων – εκποιήσεων (Ο. Αεροπορία, ΟΣΕ, ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, ΟΤΕ, ΛΙΜΑΝΙΑ κ.λπ). Του χώρου των συγκοινωνιών όπου αμφισβητείται το δικαίωμα συλλογικής διαπραγμάτευσης και ΣΣΕ, καθώς και των εργασιακών χώρων και κλάδων, στους οποίους ανατρέπεται ο θεσμός των ΒΑΕ.

4. Συσκέψεις – συγκεντρώσεις στα Εργατικά Κέντρα και στους εργασιακούς χώρους προκειμένου να υπάρξει η μέγιστη δυνατή συμμετοχή όλων των εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις και στην υποστήριξη των πανεργατικών αιτημάτων μας.

Η ολομέλεια της διοίκησης καλεί όλους τους εργαζομένους σε αγωνιστική ετοιμότητα, για την υπεράσπιση και διεκδίκηση των βασικών και θεμελιωδών εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων που αμφισβητούνται και υπονομεύονται από τις ασκούμενες πολιτικές. Η ενωμένη και αγωνιστική διεκδίκηση των παραπάνω αιτημάτων, είναι απαίτηση της κοινωνίας και όλων των εργαζομένων.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα