Αιτία Πολέμου η προσπάθεια κατάργησης των ΒΑΕ

Η ΓΣΕΕ ξεκαθαρίζει με απόλυτο τρόπο για μια ακόμα φορά ότι οποιαδήποτε πολιτική απόφαση περικοπής ή και ανατροπής της ΕΝΙΑΙΑΣ ΛΙΣΤΑΣ των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων αποτελεί αιτία πολέμου με τα συνδικάτα και την κοινωνία.

Οι λαϊκισμοί και τα ακραία, ξεπερασμένα από τη ζωή και την τεχνολογία παραδείγματα για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα και οι βάρβαρες περικοπές δεν ξεγελούν πλέον κανέναν!

Όταν σχεδόν κάθε μέρα γίνεται και ένα νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα ενώ ταυτόχρονα θερίζουν οι επαγγελματικές ασθένειες (λόγω των ανύπαρκτων μέτρων και ελέγχων καθώς και η ασυδοσία των εργοδοτών), κατέχοντας έτσι η χώρα μας το πανευρωπαϊκό ρεκόρ θανατηφόρων ατυχημάτων, αποτελεί πρόκληση πρώτου μεγέθους οποιαδήποτε προσπάθεια κατάργησης και ανατροπής του θεσμού των ΒΑΕ.

Το πόρισμα της «επιτροπής» που παραδίδεται σήμερα στην Κυβέρνηση (και για προφανείς λόγους θα ανακοινωθεί μετά τη ΔΕΘ και τις κινητοποιήσεις των Συνδικάτων) είναι συνολικά απορριπτέο και κυριολεκτικά για τον κάλαθο των αχρήστων.

Καλούμε την αρμόδια Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας να το απορρίψει συνολικά ως απαράδεκτο, αντιεπιστημονικό και αντεργατικό.

Σε διαφορετική περίπτωση, η ΓΣΕΕ θα συνεδριάσει και θα αποφασίσει ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ κινητοποιήσεις αμέσως μετά τη ΔΕΘ και το Συλλαλητήριο στις 6/9/2008, στο οποίο μεταξύ άλλων κυρίαρχο αίτημα είναι το ασφαλιστικό και ο θεσμός των ΒΑΕ.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα