Τραπεζίτες και ΣΕΒ κατά των κλαδικών Σ.Σ.Ε.

Η ΓΣΕΕ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την προκλητικότατη συμπεριφορά των Τραπεζιτών και του ΣΕΒ να προσφύγουν στα δικαστήρια, για να ακυρώσουν ουσιαστικά το ρόλο και την ύπαρξη του ΟΜΕΔ (Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας) καθώς και τον συνταγματικά κατοχυρωμένο θεσμό των ΣΣΕ (Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας).

Oι Τραπεζίτες ζαλισμένοι από τα τοκογλυφικά υπερκέρδη, και με την ακατανόητη σιωπή της Κυβέρνησης αποθρασύνθηκαν πλήρως και επιτίθενται κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων που διεκδικούν λελογισμένες αυξήσεις μισθών και την υπογραφή της Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας στις Τράπεζες .

Ποτέ μέχρι σήμερα (από την ομόφωνη ψήφιση του Ν 1876/90) δεν επιχειρήθηκε τέτοια ευθεία και απροκάλυπτη αμφισβήτηση του ΟΜΕΔ που προβλέπεται από τις διεθνείς συμβάσεις, το σύνταγμα και τους νόμους του κράτους.

Καλούμε την Κυβέρνηση, να δώσει εντολή στις διοικήσεις των μεγαλύτερων τραπεζών που η ίδια διορίζει, να αποσύρουν τις προσφυγές τους και να ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις με την ΟΤΟΕ για την υπογραφή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης στις τράπεζες.

Η ΓΣΕΕ και το σύνολο του Συνδικαλιστικού Κινήματος είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν ενιαία και δυναμικά και να επιβάλουν την ισχύ και το σεβασμό του συνταγματικά κατοχυρωμένου θεσμού των Σ.Σ.Ε. και του ΟΜΕΔ.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα