Η ΓΣΕΕ απαιτεί να ανακληθεί η απόφαση για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Η ΓΣΕΕ επανέρχεται για μια ακόμη φορά και απαιτεί από τα συναρμόδια Υπουργεία Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, να ανακαλέσουν και να αναδιατυπώσουν άμεσα την κοινή Υπουργική Απόφαση για την υποδοχή και φύλαξη των παιδιών βρεφονηπιακής φροντίδας, γιατί αποδείχθηκε ουσιαστικά ανεφάρμοστη!

Οι επισημάνσεις και οι παρατηρήσεις της Γ.Σ.Ε.Ε. δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν και χιλιάδες παιδιά και εργατικές οικογένειες δεν έχουν την δυνατότητα φύλαξης σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Οι συντομότατες προθεσμίες, εν μέσω θέρους και οι απαράδεκτες προϋποθέσεις, οδήγησαν έναν χρησιμότατο και κοινωνικά αναγκαίο θεσμό σε παταγώδη αποτυχία.

Καλούμε την κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία να προχωρήσουν άμεσα στην έκδοση νέας απόφασης υιοθετώντας τα κριτήρια που θέτει η Γ.Σ.Ε.Ε. για τις οικογένειες που εργάζονται και οι δύο γονείς, των οικογενειών με χαμηλό εισόδημα, των μεταναστών, των μονογονεϊκών οικογενειών, των πολύτεκνων, των νέων εργαζομένων και των ανέργων.

Πρέπει να γίνει σεβαστή η Συνταγματική επιταγή και να θεμελιωθεί ως κοινωνικό δικαίωμα υπέρ των παιδιών η παροχή φιλοξενίας στο δημόσιο σύστημα ημερήσιας φύλαξης, φροντίδας και προσχολικής εκπαίδευσης όλων των παιδιών των εργαζομένων.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα