Αντεργατική πρόκληση της IDEAL STANDARD

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008 στο Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας τριμερής συνάντηση με θέμα τo επικείμενο κλείσιμο της επιχείρησης IDEAL STANDARD.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν το σωματείο εργαζομένων της επιχείρησης, η ΓΣΕΕ, τα Εργατικά Κέντρα Αθηνών και Εύβοιας. Το Υπουργείο εκπροσώπησε η αρμόδια υφυπουργός κ. Καλαντζάκου.

Η εργοδοτική πλευρά για μια ακόμη φορά επέμενε στο προγραμματισμένο σχέδιο της για κλείσιμο της επιχείρησης. Η ΓΣΕΕ και οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους απαίτησαν τη συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Ο Νομός Ευβοίας δεν αντέχει την περαιτέρω αποβιομηχάνιση και τη διόγκωση της ανεργίας.

Καλούμε την κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο σε καμιά περίπτωση να μην συναινέσει σε ομαδικές απολύσεις. Και τη διοίκηση της επιχείρησης να μην επιμείνει σε αυτή την σκληρή αντεργατική επιλογή.

Σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να αγωνισθούν για να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας και τα εργασιακά τους δικαιώματα.

 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα