Συνάντηση ΓΣΕΕ με τον Υπουργό Εργασίας

Η ΓΣΕΕ έχει επισημάνει τα διαχρονικά οικονομικά προβλήματα του Ασφαλιστικού Συστήματος στη χώρα μας, τα οποία βέβαια έγιναν εκρηκτικά μετά τη ψήφιση του Ν 3655/08.
Οι θέσεις, οι προτάσεις και οι αποφάσεις των Οργάνων του Σ. Κινήματος για το ΣΚΑ, είναι τεκμηριωμένες, οριοθετημένες και απολύτως ξεκάθαρες προς όλους, ενώ προκαταβολικά στο διάλογο τίθεται το αίτημα των συνδικάτων για την ακύρωση των αντιασφαλιστικών διατάξεων του Νόμου Πετραλιά (αύξηση ορίων ηλικίας, μείωση συντάξεων).
Στη συνάντηση που θα γινόταν σήμερα θα συζητούντο οι όροι και οι προϋποθέσεις ενός δημόσιου και ουσιαστικού διάλογου για το ασφαλιστικό. Όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε, γιατί οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ απέκλεισαν το κτήριο του Υπουργείου Εργασίας και δεν επέτρεψαν την είσοδο σε κανένα.

Σημειώνουμε πάντως ότι την ίδια στιγμή η κυρία Παπαρήγα καλούσε τα κομματικά συνδικαλιστικά της στελέχη σε πόλεμο με τα Συνδικάτα! Πόλεμο με τους άλλους εργαζόμενους;
Πως δηλαδή προτείνει το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ να βρεθούν λύσεις ώστε να μην ισχύσει ο Νόμος Πετραλιά, να χτυπηθεί η εισφοροδιαφυγή και η σπατάλη στα φάρμακα; Πως θα διορθωθεί το απαράδεκτο κατασκεύασμα της δήθεν ενοποίησης των ταμείων; Πως θα διεκδικήσουμε όλα όσα οφείλουν κράτος και επιχειρήσεις στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης;

Επειδή σε όλα τα δημοκρατικά συστήματα ο μόνος τρόπος προώθησης και λύσης των προβλημάτων είναι η διαπραγμάτευση, ο διάλογος και ο ενωτικός αγώνας, αυτόν το δρόμο έχει αποφασίσει και επιλέξει στα όργανα της με απόλυτα δημοκρατικό τρόπο η ΓΣΕΕ και το Οργανωμένο Συνδικαλιστικό Κίνημα και σε αυτό το δρόμο θα συνεχίσει τη διεκδίκηση και την ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζόμενων, των συνταξιούχων και της νεολαίας.

Το Εργατικό Κίνημα στην χώρα μας αντιπαλεύει και έχει «πόλεμο» με τα προβλήματα και όχι με τα κόμματα και τις ιδεολογίες τους, γι’ αυτό θα συνεχίσει αταλάντευτα τον αυτόνομο, ακομμάτιστο πολιτικοποιημένο αγώνα που θα ΕΝΩΝΕΙ όλους τους εργαζόμενους στη βάση των κοινών ασφαλιστικών, οικονομικών, εργασιακών και κοινωνικών προβλημάτων.

Η ΓΣΕΕ και το οργανωμένο Συν. Κίνημα της χώρας μας παλεύει και διεκδικεί τη λύση των προβλημάτων των εργαζομένων και της κοινωνίας στη βάση των δικών του προτάσεων και αναγκών γι’ αυτό και οι συναντήσεις και ο διάλογος για το ασφαλιστικό, θα πραγματοποιηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, σε χώρο και ώρα που θα γνωστοποιηθεί έγκαιρα σε όλους.

 ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα