Βάση συζήτησής μας αποτελεί η κοινή επιστολή που εστάλη στον τότε Πρωθυπουργό τον Φλεβάρη 2012 από τη ΓΣΕΕ και τις εργοδοτικές οργανώσεις.Δηλαδή να μη θιγεί, δυστυχώς εθίγη δια νόμου, ο κατώτερος μισθός να υπάρχει επεκτασιμότητα σε όλες τις συλλογικές συμβάσεις, να υπάρχει η μετενέργεια η οποία κλαδεύτηκε κυριολεκτικά, και βεβαίως το θεσμικό εκείνο πλαίσιο που κατοχυρώνει επιδόματα, άδειες και ασφάλεια δικαίου μαζί με το επίδομα γάμου το οποίο πολλοί εργοδότες μόλις σταματήσει η μετενέργεια θα επιδιώξουν να το περικόψουν.
Ερώτηση δημοσιογράφου: 751 ευρώ, δηλαδή, κατώτατο μισθό;
Απάντηση: Τουλάχιστον επαναφορά στο επίπεδο που υπήρχε, δηλαδή 751 ευρώ.
Ερώτηση δημοσιογράφου: Από κει και πέρα, τι θα γίνει σχετικά με την Πρωτομαγιά;
Απάντηση: Η απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και του Υπουργού Εργασίας είναι προκλητική. Η Πρωτομαγιά δεν είναι μια κινητή θρησκευτική γιορτή.
Είναι ημέρα αγώνα, πάλης και μνήμης του εργατικού κινήματος. Ως εκ τούτου, η ΓΣΕΕ ομόφωνα αποφάσισε την πραγματοποίηση Γενικής Απεργίας την Τετάρτη 1η του Μάη με τις ανάλογες απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα.
Ερώτημα δημοσιογράφου: Σχετικά με την Εθνική Τράπεζα και τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στα Ασφαλιστικά Ταμεία που κατέχουν το 16% των μετοχών της;
Απάντηση: Οι εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα δείχνουν ότι επιχειρείται αφελληνισμός πρωτίστως του πιστωτικού συστήματος της χώρας. Το πιστωτικό σύστημα δεν προκάλεσε την κρίση, αλλά λόγω του κουρέματος των ομολόγων και της αδυναμίας των Ελλήνων και των επιχειρήσεων να εξυπηρετούν τα δάνειά τους, του περίφημου PSI, υφίσταται την κρίση. Και βεβαίως όλοι κλαίνε πάνω από το χυμένο γάλα και μας λένε για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά δεν μας λένε τίποτα για την ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης των ασφαλιστικών ταμείων που και από το κούρεμα των ομολόγων και από τις εξελίξεις στις Τράπεζες των οποίων κατέχουν μετοχές θα βρεθούν σε ακόμα χειρότερη θέση.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ