Συνάντηση της ΓΣΕΕ με ευρωπαίους ηγέτες και ευρωβουλευτές

Στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Ημέρας Δράσης ανώτατου επιπέδου συνδικαλιστική αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων με επικεφαλής τη Γενική Γραμματέα της ΣΕΣ Bernadette Ségol, θα έχει στις Βρυξέλλες συνάντηση με ευρωπαίους ηγέτες και ευρωβουλευτές.

Στη συνδικαλιστική αντιπροσωπεία μετέχει και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, ο οποίος σήμερα στο πλαίσιο των επαφών που έχει προγραμματίσει η ΣΕΣ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής José Manuel Barroso αλλά και τον Επίτροπο Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων László Andor.

Στη συνάντηση θα γίνει εκτενής αναφορά στο σκληρό πακέτο μέτρων που επέβαλλαν οι δανειστές στη χώρα μας και θα τονιστεί με επιχειρήματα η θέση της ΓΣΕΕ ότι τα συγκεκριμένα μέτρα εκτός από δυσβάσταχτα είναι και αναποτελεσματικά αφού δεν προσφέρουν καμιά προοπτική ανάκαμψης της οικονομίας.

Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τα δυσμενή αποτελέσματα του 2ου Μνημονίου για οικονομία και κοινωνία, θα τεθούν επί τάπητος και στην αυριανή συνάντηση της ανώτατης συνδικαλιστικής αντιπροσωπείας με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Herman Van Rompuy και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz.

Οι επαφές της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων θα ολοκληρωθούν με συνάντηση της ΣΕΣ με ηγέτες πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ θα έχει προσωπική συνάντηση με τον επικεφαλής των σοσιαλιστών και δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο Hannes Swoboda.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα