Συναντήσεις ΣΕΣ-ΓΣΕΕ στις Βρυξέλλες με Ευρωπαίους αξιωματούχους

Συναντήσεις υψηλού επιπέδου θα έχει αύριο στις Βρυξέλλες η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων με τη συμμετοχή της ΓΣΕΕ ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις 28-29 Ιουνίου.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος μετέχοντας στην αντιπροσωπεία της ΣΕΣ θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με τους κκ. Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ, Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάρτιν Σούλτς, Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, Πρόεδρο του Eurogroup.
Στις συναντήσεις αυτές η ΓΣΕΕ θα ζητήσει τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, της ύφεσης και της ανεργίας που επέφεραν οι πολιτικές λιτότητας στη χώρα μας. 

Ειδικότερα θα τονίσει τις δραματικές επιπτώσεις που έχει η εφαρμογή των υφεσιακών, μνημονιακών πολιτικών στους Έλληνες μισθωτούς, στους συνταξιούχους και κυρίως στους ανέργους σε ότι αφορά όχι μόνο τις μειώσεις των μισθών και την αποδόμηση του κοινωνικού κράτους πρόνοιας αλλά και την πλήρη αποδόμηση της συλλογικής αυτονομίας, των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων που έγινε με καταπάτηση του Συντάγματος και των Διεθνών Συμβάσεων Εργασίας.

Επίσης θα θέσει το ζήτημα της αυθαίρετης κατάργησης της Εργατικής Εστίας και της Εργατικής Κατοικίας από την Τρόικα για το οποίο η ΓΣΕΕ με τη στήριξη της ΣΕΣ έχει προσφύγει στα αρμόδια Ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.

Τις συναντήσεις συντονίζει η Συνομοσπονδία Ευρωπαικών Συνδικάτων και στην αντιπροσωπεία της ΣΕΣ συμμετέχουν ακόμη οι
Ιγκνάσιο Φερνάντες Τόχο, Πρόεδρος ΣΕΣ και CCOO Ισπανίας
Μίκαελ Ζόμμερ, Πρόεδρος Γερμανικών Συνδικάτων, DGB
Μπρένταν Μπαρμπέρ, Πρόεδρος Βρετανικών Συνδικάτων, TUC
Ντέϊβιντ Μπέγκ, Γενικός Γραμματέας Συνδικάτων Ιρλανδίας, ICTU και
Πρόεδροι και Γενικοί Γραμματείς των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Ιταλίας, Γαλλίας και Βελγίου.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα