Δήλωση Πρόεδρου Γιάννη Παναγόπουλου

«Συνεδριάσαμε η ΓΣΕΕ με την ΑΔΕΔΥ για να δούμε τις άμεσες αντιδράσεις μας ενόψει της παρουσίασης του Προϋπολογισμού 2011. Επιβεβαιώνονται οι φόβοι μας ότι με τον προϋπολογισμό επιχειρείται μια πρωτοφανείς λιτότητα που θα πλήξει όλους ανεξαιρέτως τους μισθωτούς στο Δημόσιο τομέα, στον Ιδιωτικό τομέα και στις ΔΕΚΟ.

Ως πρώτη αντίδραση αποφασίσαμε την Πέμπτη 25 Νοέμβρη να προκηρύξουμε παναττική στάση 12.00 με 15.00 και συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος. Να οργανώσουμε με πανελλαδική καμπάνια την Γενική Απεργία 15 Δεκέμβρη και δεν θα μείνουμε εκεί τα προβλήματα θα ενταθούν εντός 2011 και θέλουμε ως προμετωπίδα των διεκδικήσεων μας, να θέσουμε την προστασία της απασχόλησης. Γνωρίζεται τι γίνεται με τις διαρκείς απολύσεις και με την επισφάλεια στην εργασία.

Την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης κατά προτεραιότητα στους χαμηλοσυνταξιούχους μας, να ενισχυθούν οι χαμηλόμισθοι και να υπερασπίσουμε τις ΣΣΕ που κατ’ επιταγή του απαράδεκτου μνημονίου επιχειρείτε η μεγάλη σφαγή και στον Ιδιωτικό τομέα της οικονομίας.»

ΔΗΜ: Σχετικά με την συνάντηση σας με την Τρόικα ποια ήταν η θέση της σχετικά με την επιχειρηματολογία σας.

« Αποφασίσαμε ως ΓΣΕΕ να συναντηθούμε με την «Τρόικα» και τους επιδώσαμε ένα Υπόμνημα σχετικά με τις θέσεις μας οι οποίες είναι αδιαπραγμάτευτες, που αφορούν στο πλαίσιο των Συλλογικών Συμβάσεων, γιατί όπως γνωρίζεται υπάρχει πρόβλεψη στο επικυρωμένο Μνημόνιο που αν εφαρμοστεί θα οδηγήσει σε ζούγκλα την αγορά εργασίας και επ ουδενί δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό».