Προμελετημένο έγκλημα η τραγωδία στην Τουρκία

Συλλυπητήρια επιστολή στα Τουρκικά συνδικάτα απέστειλε η ΓΣΕΕ για την τραγωδία στο ορυχείο της Δυτικής Τουρκίας, όπου μεταξύ των νεκρών και ανήλικα παιδιά, που εργάζονταν παρανόμως στο ορυχείο. Επίσης δεκάδες εργάτες δεν είχαν καταγραφεί καθώς ήταν "ενοικιαζόμενοι" υπάλληλοι.

Η Συνομοσπονδία εκφράζει τη συμπαράστασή της, στις οικογένειες των εργαζομένων που έχασαν τη ζωή τους, από ένα προμελετημένο έγκλημα, αφού δεν τηρήθηκε κανένα μέτρο ασφαλείας. 

Οι ευθύνες της Τουρκικής κυβέρνησης είναι τεράστιες αφού η Τουρκία είναι από τις λιγοστές χώρες που αρνείται να κυρώσει τη Διεθνή Σύμβαση 176, μια σύμβαση τήρησης των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας σε ανθρακωρυχεία και μεταλλεία. 

Η τραγωδία στην Τουρκία με τους εκατοντάδες νεκρούς εργάτες φέρνει για ακόμη μια φορά στην επιφάνεια την αναγκαιότητα τήρησης των διεθνών κανόνων του ΙLO, τόσο για τους όρους, όσο και για τις συνθήκες εργασίας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Επισυνάπτεται η επιστολή στα Τουρκικά συνδικάτα

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Με μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε την τραγωδία που σημειώθηκε σε ορυχείο της Σόμα στη Μανίσα όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 284 ανθρακωρύχοι και δεκάδες παραμένουν παγιδευμένοι.

Εκ μέρους της ΓΣΕΕ και των Ελλήνων εργαζομένων , θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και τη βαθύτατη συμπάθειά μας προς τις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών, σε ένα από τα χειρότερα εργατικά δυστυχήματα στην ιστορία της Τουρκίας.

Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι από την απώλεια τόσων ανθρώπων στο χώρο δουλειάς τους. Η τραγωδία αυτή καταδεικνύει τη μεγάλη σημασία της τήρησης των διεθνών εργασιακών στάνταρντς που κατοχυρώνονται στις Συμβάσεις του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, ιδιαίτερα όσον αφορά στην υγεία και στην ασφάλεια στον τομέα των ορυχείων.

Αγαπητοί φίλοι, μοιραζόμαστε τη βαθιά θλίψη του Τουρκικού λαού. Η σκέψη μας είναι μαζί σας.

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα