ΒΑΣΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ – Β΄ Μέρος Τα μεγέθη του μαθητικού πληθυσμού, των εισροών & των εκροών της ειδικής αγωγής & εκπαίδευσης στην Ελλάδα την περίοδο 2007 – 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

26/11/18

ΒΑΣΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ – Β΄ Μέρος

Τα μεγέθη του μαθητικού πληθυσμού, των εισροών & των εκροών της ειδικής αγωγής &

εκπαίδευσης στην Ελλάδα την περίοδο 2007 – 2016

 

Το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της Γ.Σ.Ε.Ε. (ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ) και το «Παρατηρητήριο Θεμάτων Αναπηρίας» της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) στο πλαίσιο της ερευνητικής τους συνεργασίας, πραγματοποιούν την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018 και ώρα έναρξης 10:00 π.μ. στον πολυχώρο «Αθηναΐς» (Καστοριάς 34, Αθήνα) παρουσίαση έρευνας αφιερωμένης στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση, με τίτλο «Τα μεγέθη του μαθητικού πληθυσμού, των εισροών & των εκροών της ειδικής αγωγής & εκπαίδευσης στην Ελλάδα την περίοδο 2007 – 2016».

Η έρευνα αποσκοπεί στην από κοινού ανάδειξη των διακρίσεων/ανισοτήτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στην ειδική αγωγή, στην εκπαίδευση και στην εργασία, καθώς και των στρατηγικών που απαιτείται να υιοθετηθούν για την αντιμετώπισή τους. Ειδικότερα, αποτελεί το δεύτερο μέρος της συνολικής ερευνητικής εργασίας με τίτλο «ΒΑΣΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: διακρίσεις και ανισότητες» ενώ παράλληλα θα παρουσιαστούν αναλυτικά στοιχεία για τα μεγέθη του μαθητικού πληθυσμού, των εισροών & των εκροών της ειδικής αγωγής & εκπαίδευσης στην Ελλάδα για την περίοδο 2007 – 2016 καθώς και ερευνητικές επεξεργασίες της Ε.Σ.Α.μεΑ. και του Υπουργείου Παιδείας.

Κατόπιν, θα πραγματοποιηθεί ευρεία συζήτηση με την ενεργό συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων, με στόχο την ποιοτική διερεύνηση των εμποδίων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Πιο συγκεκριμένα, μετά τις εισαγωγικές ερευνητικές παρουσιάσεις θα ακολουθήσει συζήτηση με αντικείμενο το ρόλο των δημόσιων πολιτικών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν δύο στρογγυλές τράπεζες διαλόγου με θεματικά αντικείμενα  α) Στρατηγικές, Πρακτικές και Παρεμβάσεις στο πεδίο της εκπαιδευτικής πολιτικής στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και β)  Ετοιμότητα του Εκπαιδευτικού Συστήματος – Ευρωπαϊκή Εμπειρία – Προοπτικές σε σχέση με την Ειδική Αγωγή και την Ένταξη.

Εισηγητές των θεμάτων θα είναι εξειδικευμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας και του επιστημονικού προσωπικού του Υπουργείου Παιδείας καθώς και αντιπρόσωποι συλλογικοτήτων της εκπαιδευτικής κοινότητας.

H εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω live streaming από την σελίδα www.kanep-gsee.gr

                                                                                                           ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα