Συνάντηση ΓΣΕΕ με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης για το Ασφαλιστικό

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 26/11/2009 συνάντηση του Προεδρείου της ΓΣΕΕ με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδρέα Λοβέρδο και τον Υφυπουργό κ. Γιώργο Κουτρουμάνη, με θέμα το Ασφαλιστικό. Η συνάντηση – συζήτηση ήταν ανοιχτή και δημόσια με την παρουσία των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Το Προεδρείο της ΓΣΕΕ κατέθεσε το βασικό πλαίσιο αρχών και θέσεων με τις πέντε ενότητες που είχε θέσει και στην προηγούμενη κυβέρνηση, δηλαδή δομημένο σε ενότητες διάλογο (Επιστημονικό – Κοινωνικό – Πολιτικό) στην κάθε φάση του οποίου η Κυβέρνηση θα παρουσιάζει τις θέσεις της.

Οι ενότητες αυτές προτάθηκε να είναι:
1. Χρηματοδότηση του συστήματος
2. Ενοποίηση Ασφαλιστικών Ταμείων
3. Ενίσχυση των χαμηλών και μεσαίων Συντάξεων
4. Οργανωτικά και Λειτουργικά προβλήματα της Κοινωνικής Ασφάλισης
5. Ταμείο Ασφαλιστικής αλληλεγγύης των γενεών – Συνήγορος Γενεών (στα πλαίσια της ανεξάρτητης αρχής)

Επίσης τέθηκε η κόκκινη γραμμή των συνδικάτων για τα όρια ηλικίας, το ύψος των συντάξεων και το ποσοστό των εισφορών. Στις βασικές αρχές και θέσεις υπήρξε σύμπτωση απόψεων και δέσμευση του Υπουργείου ότι δεν είναι θέμα συζήτησης τα όρια ηλικίας και τα ποσοστά σύνταξης. Πρόσθετα ζητήθηκε από την ΓΣΕΕ η κατάργηση των ασφαλιστικών διατάξεων του Νόμου Πετραλιά (όρια ηλικίας γυναικών κ.α. – μείωση επικουρικών συντάξεων) αντί του «παγώματος» για ένα χρόνο όπως εξήγγειλε ο Υπουργός Εργασίας.

Οι προτάσεις και η μεθοδολογία που κατέθεσε η Κυβέρνηση, θα συζητηθούν στα όργανα διοίκησης της ΓΣΕΕ και θα αποφασιστεί η συμμετοχή της στη διαδικασία του διαλόγου για το ασφαλιστικό.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα