Προκλητικές εργοδοτικές συμπεριφορές

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη, καταχρηστική και αντεργατική συμπεριφορά του Προέδρου του ΣΕΒ Βορείου Ελλάδος και ιδιοκτήτη της “ΑΛΟΥΜΙΛ” αλλά και αρκετών άλλων βιομηχάνων, οι οποίοι καταπατούν κάθε έννοια εργατικού δικαίου και εργατικού δικαιώματος, προχωρώντας σε απολύσεις- διαθεσιμότητες κ.α..
Τελείως παράνομα, μονομερώς και αυθαίρετα τροποποιούν τα ημερήσια ωράρια, τις εβδομαδιαίες μέρες εργασίας, μειώνουν τις αμοιβές και την ασφάλιση των εργαζομένων υπό την εκβιαστική απειλή της απόλυσης!
Με πρόσχημα την επερχόμενη κρίση και την οικονομική ρευστότητα επιχειρούν να ισοπεδώσουν και να ακυρώσουν κάθε εργασιακό- εργατικό δικαίωμα. Με πρόφαση την κρίση επιχειρούν να διατηρήσουν και την κερδοφορία των επιχειρήσεων τους αλλά και να ξεμπλέξουν μια και καλή από τις “ενοχλητικές” Συνταγματικές, Νομοθετικές και Συνδικαλιστικές προστασίες των εργαζομένων!
Απαιτούμε από τους εργοδότες να αναθεωρήσουν άρδην αυτή τους τη συμπεριφορά, να σεβαστούν τους εργαζόμενους και να αναλάβουν την κοινωνική ευθύνη που τους αναλογεί, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τους εργαζόμενους και την κοινωνία, διατηρώντας όλες τις θέσεις εργασίας.
Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα και να επιβάλει την εφαρμογή των Νόμων και την υποχρέωση διατήρησης όλων των θέσεων εργασίας σε όσες επιχειρήσεις έχουν πάρει γενναιόδωρες επιδοτήσεις ή λαμβάνουν χρηματοδότηση από το πακέτο των 28 ΔΙΣ €.
Σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι που βλέπουν ότι “δεν πάει άλλο” αυτή η κατάσταση θα δώσουν δυναμική απάντηση με τη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 2 Απριλίου ενάντια στις Απολύσεις, την Ανεργία και την εργοδοτική αυθαιρεσία!

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα