Να ματαιωθεί άμεσα η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ

Επιστολή στον πρωθυπουργό ,στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και στους αρχηγούς των κομμάτων απέστειλε η ΓΣΕΕ με την οποία ζητά την άμεση ματαίωση της διαδικασίας εκποίησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Η Συνομοσπονδία χαρακτηρίζει στην επιστολή την επιχειρούμενη μεταβίβαση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ ,πράξη υπονόμευσης του δημοσίου συμφέροντος ,τονίζοντας ότι η ιδιωτικοποίηση ενός κερδοφόρου και καίριας σημασίας κοινωφελούς οργανισμού, υποσκάπτει μία ακόμη αναπτυξιακή προοπτική της χώρας σε βάρος της εθνικής οικονομίας.

Οι επιπτώσεις από την υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου θα είναι καταστροφικές τόσο για τον τουρισμό όσο και για το εμπόριο, την ακτοπλοΐα και την εξυπηρέτηση των νησιών μας.
 

Η Συνομοσπονδία ζητά να σταματήσει εδώ και τώρα η παράδοση του πρώτου λιμανιού της χώρας σε ιδιωτικά συμφέροντα και η σχεδιαζόμενη εκποίηση του ΟΛΘ και των υπολοίπων λιμανιών και προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι η επιμονή της σε μια τέτοια κίνηση θα βρει την καθολική αντίδραση των συνδικάτων .

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα