Η ανεργία καλπάζει

Η ΕΣΥΕ ανακοίνωσε το ποσοστό ανεργίας για τον Ιανουάριο του 2009 και με στατιστικές αλχημείες το προσδιόρισε μόλις στο 9,4%. Δηλαδή από τον Ιανουάριο του 2008 έως τον Ιανουάριο του 2009 προστέθηκαν μόνο 75.482 νέοι άνεργοι ενώ ταυτόχρονα μειώνεται για πρώτη φορά και ο αριθμός απασχολούμενων!

Όταν οι απολύσεις, οι διαθεσιμότητες, η μετανάστευση και το κλείσιμο των επιχειρήσεων είναι καθημερινό και αυξανόμενο φαινόμενο, είναι βέβαιο ότι μιλάμε πλέον για πραγματική ανεργία πολύ μεγαλύτερη από την στατιστική ανεργία.

Ακόμα και αυτά τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι στις παραγωγικές ηλικίες (35 – 44 ετών) υπάρχει αύξηση ανεργίας κατά 30%! (από 6,4 έφθασε στο 8,3%) που είναι από τα υψηλότερα στην Ε. Ένωση.

Όσο δεν λαμβάνονται ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα ολοκληρωμένης παρέμβασης, όσο το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων θα μειώνεται, όσο δεν ενισχύεται το εργατικό εισόδημα για να αυξηθεί η ζήτηση, όσο δεν καλύπτονται οι ανάγκες προσλήψεων στον κοινωνικό τομέα και όσο η αναπτυξιακή πορεία της χώρα θα επαφίεται στον «πατριωτισμό» των Τραπεζιτών και των Βιομηχάνων τόσο τα ποσοστά ανεργίας θα καλπάζουν και οι πολίτες (νέοι, γυναίκες, κ.λπ) θα αναζητούν μάταια μια θέση αξιοπρεπούς εργασίας.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα