Δράσεις για την Ναυπηγική Βιομηχανία της χώρας

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ συναντήθηκε την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, με τους προέδρους των Σωματείων Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας και Νεωρίου Σύρου παρουσία του Προέδρου της Ομοσπονδίας Μετάλλου και των Προέδρων των αντίστοιχων εργατικών κέντρων Ελευσίνας και Κυκλάδων.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διεξοδικά τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δυο ναυπηγεία εξαιτίας της δραματικής συρρίκνωσης της επισκευαστικής δραστηριότητας λόγω της κρίσης, της διαχρονικής έλλειψης κυβερνητικής πολιτικής για την Ναυπηγική Επισκευαστική Βιομηχανία καθώς και της μεγάλης καθυστέρησης ανάθεσης προγραμματισμένων για τις άμεσες ανάγκες του πολεμικού ναυτικού, αμυντικών κατασκευών.
Τα παραπάνω προβλήματα συνθέτουν ένα θολό τοπίο και έναν ορατό κίνδυνο για την συνέχεια της λειτουργίας των σημαντικών αυτών ναυπηγικών μονάδων και της διασφάλισης της παραγωγικής απασχόλησης των 1300 εργαζομένων και των εκατοντάδων συνεργαζόμενων «δορυφορικών» επιχειρήσεων.
Η ΓΣΕΕ αναλαμβάνοντας άμεσα πρωτοβουλία στήριξης των δυο Ναυπηγικών μονάδων στην κατεύθυνση εξεύρεσης άμεσης λύσης ώστε να υπάρχει ομαλή συνέχεια της παραγωγικής λειτουργίας, θα επιδιώξει κοινή συνάντηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και των αρμόδιων υπουργείων Εθνικής ¶μυνας και Οικονομικών.
Στο παρελθόν η ΓΣΕΕ σε συνεργασία με το ΤΕΕ και τα σωματεία του κλάδου είχαν καταθέσει αναπτυξιακή πρόταση για δημιουργία ενιαίου φορέα ναυπηγικής βιομηχανίας με ισόρροπη και ισότιμη λειτουργία όλων των ναυπηγικών μονάδων που δεν εισακούστηκε από την κυβέρνηση με αποτέλεσμα τα σημερινά αδιέξοδα.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα