Δίκαιος ο αγώνας της ΠΝΟ και των ναυτεργατών

Η ΓΣΕΕ εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στο δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών και της ΠΝΟ, που σήμερα πραγματοποιούν νέα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση. 

Οι ναυτεργάτες που σε μεγάλο βαθμό βιώνουν την απλήρωτη εργασία, βρίσκονται τώρα αντιμέτωποι με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και την πτώχευση του ασφαλιστικού τους ταμείου (ΝΑΤ).

Η "κοινωνικοποιημένη" παρέμβαση της Κυβέρνησης στον τρόπο διαπραγμάτευσης και υπογραφής συλλογικών συμβάσεων εργασίας, σε συνδυασμό με την απαίτηση των ακτοπλόων για μειώσεις μισθών σε διάφορες κατηγορίες προσωπικού στα πλοία, συνιστούν άλλη μια απαράδεκτη παρέμβαση στο θεσμό των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων. 

Η ΓΣΕΕ ζητά την άμεση απόσυρση του νέου σχεδίου νόμου, διότι οι ρυθμίσεις που εμπεριέχονται σ’ αυτό σε καμία περίπτωση δε δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, ενώ θα προσθέσουν στρατιές νέων ανέργων στον κλάδο. Η διατήρηση δε των ρυθμίσεων χρηματοδότησης του ΝΑΤ και η υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, είναι η μόνη λύση για την διατήρηση των θέσεων εργασίας και την επιβίωση του ναυτεργατικού κλάδου. 

Καλούμε τις ναυτιλιακές εταιρείες που οφείλουν δεδουλευμένες αποδοχές να ανταποκριθούν άμεσα στις υποχρεώσεις τους, ειδάλλως θα έχουν απέναντι τους σύσσωμο το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα