ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση η οποία συνεχίζει τον αντιδημοκρατικό της κατήφορο ακυρώνοντας τη λειτουργία του πολιτεύματος και της βουλής και με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου υλοποιεί τις πλέον παράλογες και  εκβιαστικές απαιτήσεις των δανειστών.

Για μια ακόμη φορά ,το Υπουργείο Εργασίας νομοθετεί εκ νέου μέσω ψευδεπίγραφων εγκυκλίων του, ακόμη πιο δυσμενείς προβλέψεις από αυτές του μεσοπρόθεσμου προγράμματος που εν μια νυκτί ψήφισε στη Βουλή ,επισπεύδοντας τους χρόνους εφαρμογής των παράνομων μέτρων για τις νέες περικοπές, τα εξαντλητικά ωράρια και την άρση της καθολικότητας και του πλήρους περιεχομένου της Εθνικής Γενικής Σύμβασης, τα οποία από κοινού με την υποβάθμιση του ελεγκτικού ρόλου του ΣΕΠΕ, αφήνουν τους εργαζόμενους έρμαια στα χέρια των εργοδοτών.

Η στοχοπροσήλωση κυβέρνησης  και Τρόικα στην εσωτερική υποτίμηση μόνο καταστροφικό έργο μπορεί να επιφέρει σε κοινωνία και οικονομία. Όλα πλέον εκχωρούνται στο δήθεν πατριωτισμό των μεγαλοεργοδοτών οι οποίοι έχουν αποδείξει τη θέση και τη στάση τους παραγγέλνοντας μυστικά στους δανειστές μέτρα  και ανατροπές που ακυρώνουν το εργατικό θεσμικό πλαίσιο και το θεσμό των ΣΣΕ, ενώ  εξαθλιώνουν τον κόσμο της μισθωτής εργασίας.

 Οι«διαθεσιμότητες» απολύσεις εργαζομένων στο δημόσιο με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, μεταξύ αυτών και εκείνων που η ίδια είχε αποσπάσει ως πλεονάζοντες από φορείς και οργανισμούς του δημοσίου, αποτελεί τη μέγιστη υποκρισία και αφερεγγυότητα της πολιτείας και του ελληνικού κράτους.

Η ΓΣΕΕ θα συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στη βάρβαρη επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με κάθε μέσο και τρόπο, δίνοντας μάχη για να καταργηθούν τα απάνθρωπα μνημονιακά μέτρα και στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια όσο και στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα