ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
26/5/16

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ

H ΓΣΕΕ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στα δύο μεγαλύτερα Λιμάνια της χώρας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης, οι οποίοι πραγματοποιούν από σήμερα 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, αντιδρώντας στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις και τις μετεκλογικές εξαγγελίες, η Κυβέρνηση υποταγμένη πλήρως στις εντολές των δανειστών, ξεπουλά τα Λιμάνια της χώρας, εμφανίζοντας αυτή την απόφασή της ως αναπτυξιακή πολιτική.
Την ίδια ώρα η παραχώρηση των προβλητών του ΟΛΠ στην COSCO, έχει οδηγήσει σε μεσαιωνικές εργασιακές σχέσεις ,με την κυβέρνηση να παραμένει απλά θεατής, παρά τον κώδωνα κινδύνου που κατ’ επανάληψη έχουν κρούσει οι εργαζόμενοι.
Είναι παράλογο και ανεπίτρεπτο, να διευθετούνται οικονομικές εκκρεμότητες και επιχειρηματικά συμφέρονται και να μην υπάρχει κανένα ενδιαφέρον, καμία πρόνοια, για τους εργαζόμενους.
Η Συνομοσπονδία, στηρίζει το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα λιμάνια της χώρας, στέκεται απέναντι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και απαιτεί εδώ και τώρα τη διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων.
Ας καταλάβει επιτέλους η Κυβέρνηση ότι οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια είναι άνθρωποι και όχι αριθμοί.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα