Ασφαλιστικό : Η Μαύρη επέτειος

Ένα χρόνο μετά την εφαρμογή της περίφημης «μεταρρύθμισης» του ασφαλιστικού και του Ν.3655/08, αποκαλύπτεται η πλήρης και παταγώδης αποτυχία της οικονομικής του δυνατότητας και βιωσιμότητας, της κοινωνικής αναποτελεσματικότητας και της γραφειοκρατικής γιγάντωσής του. Τα μεγαλύτερα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας ΙΚΑ κ ΟΑΕΕ, με 1,3 εκατομμύρια συνταξιούχους, αδυνατούν να εκπληρώσουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους και αναζητούν εναγωνίως πρόσθετη ενίσχυση ύψους 1,5 δις ευρώ για να πληρώσουν τις συντάξεις έως το τέλος του έτους!

Μόνο το ΙΚΑ θα παρουσιάσει διαχειριστικό έλλειμμα ύψους 9 δις. ευρώ!, ενώ το κράτος του οφείλει συνολικά πάνω από 13 δις ευρώ!

Η λεηλασία των αποθεματικών με τα δομημένα ομόλογα του Δημοσίου, επιβάρυνε ακόμα περισσότερο την δραματική οικονομική κατάσταση ενώ η εισφοροδιαφυγή, η εισφοροκλοπή η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία οργιάζει στερώντας έτσι έσοδα τουλάχιστον 6 δις ευρώ! Οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι στενάζουν και ταλαιπωρούνται αφάνταστα σε τριτοκοσμικές συνθήκες για την ιατρική και νοσοκομειακή τους φροντίδα τους, χωρίς ελπίδα εξυπηρέτησης τους.

Στον αέρα και με άδεια ταμεία έμεινε το περίφημο Ασφαλιστικό Αποθεματικό που θα ενίσχυε την χρηματοδότηση των συνταξιοδοτικών παροχών μετά το 2016, υποθηκεύοντας έτσι το ασφαλιστικό μέλλον και της νέας γενιάς.

Είναι πλέον ολοφάνερο ότι δεν πρόκειται για «συνηθισμένα διαχειριστικά προβλήματα» που δήθεν υπήρχαν και στο παρελθόν, γιατί εδώ μιλάμε για πλήρες αδιέξοδο και υπαρκτό κίνδυνο κατάρρευσης και χρεοκοπίας των Ασφαλιστικών Ταμείων. Αυτό είναι αποτέλεσμα της περίφημης Ασφαλιστικής «μεταρρύθμισης» και της συνολικής κυβερνητικής πολιτικής απέναντι στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.

Αυτή την Αντιασφαλιστική και Αντικοινωνική πολιτική παλεύουν οι εργαζόμενοι να Ανατρέψουν για να διασφαλίσουν και να διευρύνουν τα ασφαλιστικά και κοινωνικά τους δικαιώματα που τόσο βάναυσα καταπατήθηκαν και λεηλατήθηκαν με τον Ν 3655/08.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα