Απαράδεκτη απόφαση της Διοίκησης της Εμπορικής Τράπεζας

Η ΓΣΕΕ εκφράζει τη ριζική διαφωνία της στην απόφαση της Διοίκησης της Εμπορικής Τράπεζας να κλείσει 57 καταστήματα και να πραγματοποιήσει 1500 απολύσεις εργαζομένων υπό τον τίτλο της εθελουσίας αποχώρησης!
Επιβεβαιώνεται πλέον καθημερινά ότι οι περίφημες «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ» της Κυβέρνησης σημαίνουν πολύ απλά ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ αλλά και πρόβλημα στη λειτουργία και βιωσιμότητα των Τραπεζών που εκποιούνται!
Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία καλούνται να πληρώσουν τα αποτελέσματα των ιδιωτικοποιήσεων των Τραπεζών και των άλλων επιχειρήσεων του Δημόσιου Τομέα (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΣΕ, ΕΛΤΕ,ΟΑ, ΛΙΜΑΝΙΑ, κ.λπ).
Με Νομοθεσία της κυβέρνησης έγιναν προκλητικές χαριστικές ασφαλιστικές ρυθμίσεις στις Τράπεζες οι οποίες ωστόσο επιδεικνύουν την πιο σκληρή αντεργατική και αντικοινωνική συμπεριφορά με απολύσεις και με την άρνηση τους να σεβαστούν τους Νόμους και να υπογράψουν την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με την ΟΤΟΕ.
Απαιτούμε από τη Διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας να ανακαλέσει αυτή την απαράδεκτη απόφαση όπως επίσης και από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να παρέμβει ώστε να μην υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο που θα έχει τραγικές επιπτώσεις για τους εργαζόμενους, τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και την Εθνική Οικονομία.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα