Απάντηση σε όσους κατασκευάζουν “εσωτερικούς εχθρούς”

                                                                                       9/7/2015

                                   Απάντηση σε όσους κατασκευάζουν «εσωτερικούς εχθρούς»

 

Σας κοινοποιούμε την επιστολή απάντηση του προέδρου της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλου στα όσα ψευδώς και συκοφαντικά υποστηρίζει για τη Συνομοσπονδία, τη στάση και τη θέση της, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Κυβερνητικού Έργου Χριστόφορος Βερναρδάκης σε αρθρογραφία του στον ιστότοπο left.gr.

Η σχετική επιστολή έχει αποσταλεί από την Τρίτη 7/7/2015 στη ιστοσελίδα left.gr όπου φιλοξενείται το άρθρο του κυρίου Βερναρδάκη, αλλά στο πλαίσιο του «υψηλού επιπέδου αντίληψης της δημοκρατίας» δεν έχει καν δημοσιευτεί.

 ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή

 

Προς: κ. Χριστόφορο Βερναρδάκη  – Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Κυβερνητικού Έργου

Κοιν: Αξιότιμον κύριον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα

 

Θέμα: «ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΣΕΕ Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ κ. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗ»

 

Κύριε Βερναρδάκη,

Διάβασα το άρθρο σας της 6ης Ιουλίου 2015, στον ιστότοπο left.gr, στ’ οποίο ισχυρίζεστε «το γεγονός ότι η ΓΣΕΕ και ο Παναγόπουλος ως πρόεδρος αποδέχονται την απαγόρευση αλλαγής του θεσμικού πλαισίου των ΣΣΕ κλπ….., κάτι που δυστυχώς δεν μπορεί να ερμηνευτεί διαφορετικά παρά μόνο με την «εξαγορά» (η υπογράμμιση δική μου για να υποδηλώσει τη συκοφαντία σας, το δηλητηριασμένο και εμπαθή λόγο σας και τη διχαστική αναφορά σας).

Αν και γνωριζόμαστε πολλά χρόνια δε θα τα επικαλεστώ (αν και θα μπορούσα πολλά να σας θυμίσω), αλλά είμαι υποχρεωμένος να επικαλεστώ τα πραγματικά δεδομένα και να σας απαντήσω πολιτικά και όχι νομικά όπως ίσως θα σας άξιζε.

Η ΓΣΕΕ τα μνημονιακά χρόνια, προσπάθησε να συντονίσει τον αγώνα των συνδικάτων τα οποία όπως γνωρίζετε δεν είναι ενιαία, ούτε λειτουργούν ως κομματικοί μηχανισμοί για να ανταποκρίνονται – σύμφωνα με τις προσφιλείς σας διαδικασίες του συγκεντρωτισμού – αυτόματα στις αποφάσεις της τριτοβάθμιας οργάνωσης με το «πάτημα ενός κουμπιού…».

Παρ’ όλα αυτά, στα 5 αυτά χρόνια των μνημονίων, η ΓΣΕΕ προκήρυξε 42 γενικές απεργιακές κινητοποιήσεις. (αλήθεια ξέρετε πόσες προκηρύχθηκαν στην Πορτογαλία, στην Ιρλανδία, στην Κύπρο ή ακόμα στην Ισπανία και την Ιταλία;). Καμία στην Ιρλανδία (!) και 1 – 2 στις άλλες χώρες!!!

Όσο για τις θέσεις και τις διακηρύξεις της, εντός και εκτός της χώρας, τις ξέρετε πολύ καλά. (καταλαβαίνετε την αξία της υπογράμμισης…..).

  • ποιος κύριε Βερναρδάκη προσέφυγε στο ΣτΕ για τη ΕΓΣΣΕ, τον κατώτερο μισθό, τη διαιτησία και ευρύτερα κατά της 6ης ΠΥΣ που υλοποίησε το μνημόνιο;
  • Ποιος προσέφυγε στο Συμβούλιο της Ευρώπης;
  • Ποιος κινητοποίησε το Διεθνές Γραφείο Εργασίας και εκδόθηκαν αυστηρές αποφάσεις για τους αντεργατικούς μνημονιακούς νόμους;
  • Ποιος κινητοποίησε υπέρ της Ελλάδας και της Ελληνικής Κυβέρνησης και μετά τις εκλογές της 25Ης Ιανουαρίου 2015 τη Διεθνή Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία, τη Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων αλλά και όλες τις εργατικές Συνομοσπονδίες των μεγάλων χωρών;
  • Ποιος ζήτησε από τον Πρόεδρο των Γερμανικών Συνιδικάτων (DGB) Ρ. Χόφμαν να έρθει στην Ελλάδα, να επισκεφτεί τον Πρωθυπουργό και εκδηλώσει την αλληλεγγύη του;

Πολλά παραδείγματα θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω, αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν αντισταθμίζουν τον διχαστικό και επικίνδυνο λόγο σας, που βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με την προτροπή του Πρωθυπουργού για ενίσχυση της λαϊκής ενότητας.

 Η ΓΣΕΕ κύριε Βερναρδάκη δεν «εντάχθηκε» σε κανένα «στρατόπεδο» όπως ψευδώς ισχυρίζεστε.

Η ΓΣΕΕ έθεσε με την παρακάτω σειρά τρία θέματα:

  1. Όχι άλλα μνημόνια και αντεργατικά μέτρα.
  2. Το δημοψήφισμα είναι αποπροσανατολιστικό και διχαστικό (κάτι που με την αρθρογραφία σας επικυρώνετε).
  3. Το συνδικαλιστικό κίνημα (με αποφάσεις εργατικών συνεδρίων του και όχι Διοικήσεων ή του Προέδρου του) είναι αταλάντευτα υπέρ του Ευρωπαϊκού Προσανατολισμού και του κοινού νομίσματος.

 

Κύριε Βερναρδάκη,

Πρέπει να αντιληφθείτε ότι κατέχετε ένα κρίσιμο και εξαιρετικά νευραλγικό κυβερνητικό πόστο και δεν μπορείτε να συμπεριφέρεστε ως συκοφάντης κομματάρχης, ούτε ως καθηγητής ή Πρόεδρος δημοσκοπικής εταιρίας.

Δεν επιτρέπεται – αυτές τις κρίσιμες για τον τόπο στιγμές – να ενισχύετε την πόλωση, τη διαίρεση, τον ΔΙΧΑΣΜΟ.

Τα συνδικάτα έχουν δημοκρατικές διαδικασίες και τα μέλη τους με ελεύθερες εκλογές μπορούν – όταν θελήσουν – ν’ αλλάξουν την ηγεσία τους…εάν το θελήσουν. Πάντως 5 χρόνια τώρα – μνημονιακής λαίλαπας – δεν το έκαναν παρά τις αλλεπάλληλες εκλογές και συνέδρια…..

 

                                                                                                                             Χωρίς εμπάθεια,

                                                                                                                       Γιάννης Παναγόπουλος

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα