Αλλαγή πολιτικής για την ενίσχυση της αγοραστικής κίνησης και όχι κατάργηση της κυριακάτικης αργίας

H ΓΣΕΕ εκφράζει για ακόμη μία φορά την έντονη διαφωνία της στην κυβερνητική πρόθεση για άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές με το άτοπο, από πλευράς υπουργείου ανάπτυξης, επιχείρημα της ενίσχυσης της αγοραστικής κίνησης.

Την ώρα που οι εμπλεκόμενοι στο χώρο του εμπορίου ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ και ΟΙΥΕ αντιδρούν τεκμηριώνοντας ότι μια τέτοια κίνηση θα οδηγήσει σε ασφυξία την συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων και θα ανακατανείμει τον τζίρο προς όφελος των ολίγων, το αρμόδιο υπουργείο επιμένει στο άνοιγμα των καταστημάτων και τις Κυριακές, αποδεικνύοντας δυστυχώς ότι οι κυβερνώντες είτε ζουν σε άλλο τόπο είτε εργάζονται αποκλειστικά για την στήριξη των πολυεθνικών και των πολυκαταστημάτων.

Είναι τουλάχιστον αστείο να εκστομίζει κάποιος ότι το πρόβλημα της περιορισμένης αγοραστικής κίνησης οφείλεται στην έλλειψη χρόνου του καταναλωτή.

Στα μαγαζιά, κύριοι του Υπουργείου Ανάπτυξης και της Κυβέρνησης, μπαίνουν πλέον ελάχιστοι γιατί ελάχιστοι είναι ακόμη αυτοί που δεν έχουν εξαθλιωθεί από τις κυβερνητικές και τροϊκανές πολιτικές.

Η ΓΣΕΕ θα συνεχίσει τον αγώνα και θα μετέχει και σε όλες τις πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση μιας ευρύτατης συμμαχίας για την διαφύλαξη την Κυριακής – Αργίας.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα