100 ΧΡΟΝΙΑ ΓΣΕΕ: ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
2/10/18

100 ΧΡΟΝΙΑ ΓΣΕΕ: ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Το μέλλον της εργασίας και ο ρόλος του συνδικαλιστικού κινήματος βρέθηκαν στο επίκεντρο εκδήλωσης του ΙΝΕ/ ΓΣΕΕ και του ΚΑΝΕΠ/ΓΣΕΕ, στο πλαίσιο εορτασμού των 100 χρόνων της Συνομοσπονδίας.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν και τα ευρήματα έρευνας κοινής γνώμης στην οποία αποτυπώνονται οι αντιλήψεις των πολιτών με έμφαση στους εργαζόμενους, τόσο για τη δράση και τη συνεισφορά της ΓΣΕΕ στα 100 χρόνια παρουσίας της όσο και για την κατάσταση στην αγορά εργασίας.
Περίπου 6 στους 10 εργαζόμενους αξιολογούν θετικά το ρόλο των Συνδικάτων στη βελτίωση των όρων δουλειάς και στην ενίσχυση του δημοκρατικού πολιτεύματος, στοιχεία που με δεδομένη την γενικευμένη θεσμική περιδίνηση καταδεικνύουν τα όρια αντοχής αλλά και τα ευρεία περιθώρια μεγιστοποίησης της συνδικαλιστικής πυκνότητας.
Η μείωση αποδοχών και η εργασιακή ανασφάλεια συνιστούν τα δύο σοβαρότερα ζητήματα για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα όταν το 37% έχουν υποστεί καθυστέρηση στην καταβολή των αποδοχών τους τουλάχιστον για ένα μήνα.
Ταυτόχρονα, περισσότεροι από 9 στους 10 Έλληνες πολίτες υπογραμμίζουν τη δυσμενή μεταβολή αμοιβών-μισθών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων γεγονός το οποίο πιστοποιεί τις διαλυτικές προεκτάσεις της πολιτικής της εσωτερικής υποτίμησης την ώρα που το 85% αντιλαμβάνεται την εργασία (και) ως κοινωνικό αγαθό.
Στο πλαίσιο της Εκδήλωσης διοργανώθηκαν δύο πάνελ διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων.
Στο 1ο πάνελ, με αντικείμενο «Το μέλλον της εργασίας και ο ρόλος του Σ.Κ. σε συνθήκες κρίσης», υπό το συντονισμό του Επιστημονικού Διευθυντή του ΙΝΕ ΓΣΕΕ Καθηγητή Γ. Αργείτη, συμμετείχαν και εμβάθυναν σε κρίσιμες διαστάσεις του θέματος οι έγκριτοι πανεπιστημιακοί Χ. Αθανασιάδης, Α. Καζάκος και Ξ. Κοντιάδης.
Στο 2ο πάνελ, με συντονιστή το δημοσιογράφο Β. Σκουρή, που εστίασε στη σχέση Συνδικάτων και Πολιτικού Συστήματος («Συνδικάτα και Πολιτικό Σύστημα») τοποθετήθηκαν, κατέθεσαν τις απόψεις τους και συζήτησαν σχετικώς εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων (Ν. Φίλης ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Βρούτσης ΝΔ, Χρήστος Μέγας ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Στρατούλης ΛΑΕ) καθώς και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.
Ομιλία στην εκδήλωση πραγματοποίησε και ο Γ. Γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης.
Με γνώμονα την αναγκαία και διαρκώς ενδυναμούμενη διασύνδεση της Εκπαίδευσης με τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις στην κοινωνία της γνώσης, ο Διευθυντής του ΙΝΕ & ΚΑΝΕΠ ΓΣΕΕ Χ. Γούλας και ο Επιστημονικός Σύμβουλος του ΚΑΝΕΠ ΓΣΕΕ Καθηγητής Ν. Φωτόπουλος ανέλυσαν το ρόλο, τη στόχευση και τη δομική μορφωτική λειτουργία της «Ακαδημίας Εργασίας» της ΓΣΕΕ.
Η Εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τελετή αποφοίτησης των συνδικαλιστικών στελεχών που περάτωσαν επιτυχώς την εκπαίδευσή τους στην «Ακαδημία της Εργασίας».

Download Powerpoint (ppt)

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

 

 


Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.34 MB]

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα