Επιστολή Διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ προς τον Υφ. Παιδείας κ. Μπαξεβανάκη για τον αποκλεισμό των εκπροσώπων της από το Διάλογο για τον κανονισμό λειτουργίας του ΕΟΠΠΕΠ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

13/2/18

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΦ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ. ΜΠΑΞΕΒΑΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΟΠΠΕΠ

Με βαθύτατη ανησυχία η Συνομοσπονδία παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στον ΕΟΠΠΕΠ και ιδίως τα ζητήματα της έκδοσης του νομικά έωλου Κανονισμού Λειτουργίας και των συχνών περιστατικών παραβίασης των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζόμενων.

Την περασμένη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας συμφιλιωτική διαδικασία με στόχο να συζητηθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει με πρόσκληση του Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Νεφελούδη. Και ενώ συμφωνήθηκε να επαναληφθεί η διαδικασία την Πέμπτη, 8/2, με τη συμμετοχή όλων των συμμετεχόντων, παρουσία και εκπροσώπων του Υπουργείου Παιδείας, πληροφορηθήκαμε ότι με παρέμβαση του Υφυπουργού κ. Μπαξεβανάκη αποκλείστηκαν οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ από το διάλογο. Για το λόγο αυτό απευθύναμε σήμερα επιστολή-καταγγελία προς τον κ. Υφυπουργό.

Αποτελεί μεγάλη απογοήτευση ένας πρώην συνδικαλιστής να φιμώνει συναδέλφους του, επειδή, ως οφείλουν, ελέγχουν την εκάστοτε κυβερνητική εξουσία. Καλούμε τον κ. Υφυπουργό να σεβαστεί τον κοινωνικό διάλογο που με αυτή την απόφαση υφίσταται ένα ακόμη βαρύ πλήγμα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα