Είμαστε στο πλευρό των 500 εργαζομένων στην καθαριότητα κτηρίων του ΟΑΕΔ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

21/10/21

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ 500 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

Η ΓΣΕΕ  βρίσκεται στο πλευρό των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα κτηρίων του ΟΑΕΔ, που δίνουν τον αγώνα τους ενάντια στην απόφαση του Οργανισμού να μην ανανεώσει τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου 500 ατόμων, ενώ ταυτόχρονα, με την ίδια απόφαση, αυξάνεται το κόστος της δαπάνης αναθέτοντας την καθαριότητα σε ιδιώτες.

Με την απαράδεκτη αυτή απόφαση θα βρεθούν στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενες και εργαζόμενοι, που έχουν προσληφθεί με κοινωνικά κριτήρια. Πρόκειται για ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη, μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνους, τρίτεκνους, μακροχρόνια ανέργους.

Η ΓΣΕΕ απαιτεί από τον ΟΑΕΔ, να πάρει πίσω εδώ και τώρα τη συγκεκριμένη απόφαση, η οποία αφενός μεν  έχει σοβαρές επιπτώσεις για 500 οικογένειες, αφετέρου θα επιβαρύνει τον Οργανισμό με πρόσθετο κόστος σύμφωνα και με τα στοιχεία που έχει δώσει στη δημοσιότητα το Συντονιστικό Όργανο των Καθαριστριών. Τη θέση των συμβασιούχων εργαζομένων στηρίζουν και οι εκπρόσωποί μας στη Διοίκηση του Οργανισμού, ενώ την υποστηρίζουν και δεκάδες Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα.

Είναι αδιανόητο ένας οργανισμός που έχει στόχο την απασχόληση και στήριξη του εργατικού δυναμικού της χώρας, να υλοποιεί μέτρα που εντείνουν τα ήδη οξυμένα προβλήματα ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

                                                                                  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα