ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Το ΕΚΘ στο πλευρό των εργαζομένων της “Ηλεκτρονικής Αθηνών”

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης εκφράζει τη συμπαράσταση της στους εργαζόμενους της “Ηλεκτρονικής Αθηνών” και στέκεται αρωγός στον αγώνα που έχουν ξεκινήσει για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων τους από την πτωχευμένη πλέον εταιρεία.

Ένα ακόμα αιφνιδιαστικό λουκέτο στην αγορά, με 450 εργαζόμενους να αναζητούν απαντήσεις από την ιδιοκτησία της εταιρείας λιανικών πωλήσεων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, που επέλεξε να ανακοινώσει την πτώχευση της εταιρείας, χωρίς προηγουμένως να προχωρήσει στην παραμικρή ενημέρωση των εργαζομένων της.

“Θεατές στο ίδιο έργο”…Η κυβέρνηση ευαγγελίζεται την ανάπτυξη και την ίδια ώρα με τα εμπόδια που υψώνει στις εναπομείναντες ελληνικές επιχειρήσεις και τη δυσβάσταχτη κατάσταση που διαμορφώνει με τα capital controls και τη συνεχή οικονομική αστάθεια, ανοίγει το δρόμο προς την ανεργία για άλλους 450 εργαζόμενους, στερώντας με τις πολιτικές των μνημονίων που αρνείται να αποχωριστεί, δικαιώματα και αποζημιώσεις σε εργαζόμενους.

Το Ε.Κ.Θ. στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων των καταστημάτων της “Ηλεκτρονικής” στη Βόρεια Ελλάδα και στη διεκδίκηση των αποζημιώσεων τους από την εταιρεία. Παράλληλα, διαμηνύει για ακόμα μια φορά πως η Βόρεια Ελλάδα και η χώρα γενικότερα, δεν αντέχει άλλα λουκέτα και άλλους ανέργους. Οι πολιτικές που γεννούν αυτά τα φαινόμενα πρέπει επιτέλους να εγκαταλειφθούν.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.

 

 

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα