ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΝΕΟΣ «ΦΟΡΟΣ ΖΩΗΣ» ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1/12/2016

ΝΕΟΣ «ΦΟΡΟΣ ΖΩΗΣ» ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

Η ΓΣΕΕ εκφράζει τη θλίψη και την αγανάκτησή της για το σημερινό δυστύχημα στο ταχυφαγείο EVEREST στην πλατεία Βικτωρίας, που στοίχισε τη ζωή σε μία νέα γυναίκα και οδήγησε στο νοσοκομείο ακόμη 5 άτομα.

Επιβάλλεται να δοθούν άμεσα απαντήσεις για τα αίτια του δυστυχήματος και τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων και φυσικά να διερευνηθεί το εάν και κατά πόσον είχαν προβλεφθεί και τηρούνταν τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας στη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Για τη Συνομοσπονδία η τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας των εργαζομένων εν ώρα δουλειάς, είναι ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας.

Απαιτούμε από τις αρμόδιες αρχές και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας να παρέμβουν άμεσα ώστε να αποδοθούν ευθύνες όπου αναλογούν, όπως και να εντατικοποιηθούν οι τεχνικοί έλεγχοι για την αυστηρή τήρηση των κανόνων υγείας και ασφάλειας σε όλη τη χώρα.

Τέτοιου είδους τραγικά περιστατικά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επαναληφθούν.

Η ΓΣΕΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια της εργαζόμενης που έχασε τη ζωή της και εύχεται γρήγορη ανάρρωση στους 5 συνανθρώπους μας που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

                                                                                                         ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα