Εθνική αναγκαιότητα η συνέχιση λειτουργίας υπό δημόσιο έλεγχο της ΛΑΡΚΟ

Ευρεία σύσκεψη της ΓΣΕΕ με τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ και τα εργατικά κέντρα της περιοχής πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη, 27/11/2012 στα γραφεία της Συνομοσπονδίας.

Η ΓΣΕΕ συμπαραστέκεται και υποστηρίζει τον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων της μεγαλύτερης μεταλλευτικής βιομηχανίας της χώρας για την ανανέωση των αδειών λειτουργίας των μεταλλείων. 

Η προχειρότητα με την οποία η Κυβέρνηση και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) αντιμετωπίζει την επιχείρηση και τα σχέδια για ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ είναι απαράδεκτα, ανεφάρμοστα και καταστροφικά. 

Η διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και η παραμονή της επιχείρησης υπό δημόσιο έλεγχο προκειμένου να υπάρξει ορθολογική διαχείριση και πλήρης αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας και η διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος είναι επιβεβλημένη. 

Η ΓΣΕΕ μαζί με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και τις τοπικές κοινωνίες θα εντείνουν τον αγώνα για να διασφαλιστεί η εύρυθμη και ενιαία λειτουργία της εταιρίας αλλά και για να μη βυθιστούν στην ανεργία και την ερήμωση μεγάλες περιοχές της χώρας.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΚοινοποιήστεShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print