ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-36o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΣΕΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

11/3/16 

36o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΣΕΕ

Ξεκινούν την Πέμπτη 17 Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016, οι εργασίες του 36ου Εργατικού Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, τ’ οποίο πραγματοποιείται στη Ρόδο.
Στο Συνέδριο θα πραγματοποιηθούν απολογισμός και προγραμματισμός δράσης και θα εκλεγούν τα νέα όργανα (Διοικητικό Συμβούλιο, Εξελεγκτική Επιτροπή και Γενικό Συμβούλιο) της Συνομοσπονδίας.
Το 36ο Συνέδριο της Συνομοσπονδίας διεξάγεται με τη συμμετοχή 400 περίπου συνέδρων, οι οποίοι καλύπτουν 120 δευτεροβάθμιες οργανώσεις (Ομοσπονδίες & Εργατικά Κέντρα). Κάθε σύνεδρος εκπροσωπεί 1.000 συνδικαλισμένους – ψηφίσαντες εργαζόμενους σε πρωτοβάθμιο επίπεδο. Η μικρή μείωση των συνέδρων, συγκριτικά πάντα με το 35ο Συνέδριο του 2013, οφείλεται στο γεγονός ότι λόγω της ανεργίας και των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων – αποχωρήσεων, έχουν μειωθεί και οι συνδικαλισμένοι εργαζόμενοι.
Την έναρξη του Συνεδρίου θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας (ITUC) João Felicio, ενώ θα παρευρεθούν και θα χαιρετίσουν, ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΕTUC) και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας (WFTU).
Στο Συνέδριο θα είναι παρούσες αντιπροσωπείες από 30 Διεθνείς και Εθνικές Συνδικαλιστικές Οργανώσεις.
Το 36ο Συνέδριο, πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους και την κοινωνία γενικότερα, με τη φτώχεια και την εξαθλίωση να κερδίζουν όλο και μεγαλύτερο έδαφος . Γι΄ αυτό, η τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση της χώρας, καλείται να συζητήσει και να αποφασίσει τη στρατηγική της για όλα τα κρίσιμα θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και πάνω απ όλα τους ανέργους της χώρας, αφού αυτό το πρόβλημα και η αντιμετώπισή του, βρίσκεται στην προμετωπίδα των αγώνων της ΓΣΕΕ.
Οι σκληρές συνθήκες παρατεταμένης ύφεσης και κρίσης, μεγαλώνουν και την ευθύνη των συνδικάτων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, τα οποία καλούνται να αποτρέψουν τα ακόμη σκληρότερα μέτρα, που κάποιοι επιθυμούν να ρίξουν στις πλάτες των μόνιμων υποζυγίων της ελληνικής κοινωνίας.
Η Διοίκηση της ΓΣΕΕ πιστεύει ότι οι συνθήκες και οι ανάγκες των καιρών επιβάλλουν την πραγματοποίηση ενός συνεδρίου ουσίας και αποφάσεων, που θα δώσει απαντήσεις στο σήμερα και στο αύριο των εργαζομένων και της κοινωνίας.
Τα θέματα, οι εισηγήσεις και οι προτάσεις, θα συζητηθούν και θα συμπληρωθούν από τις τοποθετήσεις των παρατάξεων και των συνέδρων, ώστε οι αποφάσεις του 36ου Συνεδρίου να εκφράζουν τη βούληση, την επιθυμία και τις ανάγκες όλων των εργαζομένων της χώρας μας.
Το συνδικαλιστικό κίνημα θα βγει από το 36ο Συνέδριο πιο ΙΣΧΥΡΟ, πιο ΔΥΝΑΤΟ και πιο ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ.
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!!!
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 36ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΓΣΕΕ.

                                                                                                        ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα